Foşti comandanţi de poliţie din Turcia au fost condamnaţi pentru uciderea unui jurnalist

Foşti comandanţi de poliţie din Turcia au fost condamnaţi pentru uciderea unui jurnalist

O instanţă din Istanbul i-a condamnat vineri la închisoare pe viaţă pe foştii comandanţi de poliţie Ramazan Akyurek şi Ali Fuat Yilmazer, pentru uciderea cu intenţie a jurnalistului de etnie armeană Hrant Dink, transmite dpa. În dosarul crimei din 2007 au fost condamnaţi şi mai mulţi jandarmi.

Conform agenţiei Anadolu, preluată de dpa, la sentinţele celor doi foşti poliţişti se adaugă câte şapte ani pentru fals şi distrugerea de documente oficiale. Condamnările pe viaţă agravate exclud posibilitatea eliberării condiţionate şi sunt cele mai grele din codul penal după abolirea pedepsei cu moartea în Turcia, în 2002.

Susţinătorii cauzei lui Dink afirmă însă că procesul, care s-a încheiat cu condamnări la cel puţin 25 de ani închisoare pentru şase inculpaţi, toţi judecaţi în stare de arest, nu elucidează însă împrejurările crimei, iar cei care au organizat uciderea jurnalistului sunt încă liberi.

Tribunalul a constatat că în cazul faptelor de care erau acuzaţi alţi doi inculpaţi a intervenit prescripţia.

Dink era redactor-şef al săptămânalului bilingv în turcă şi armeană Agos, publicat la Istanbul din 1996. El a fost împuşcat mortal în faţa sediului publicaţiei în 19 ianuarie 2007, la vârsta de 53 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro