Fostul comandant al trupelor SUA în Europa spune că trebuie să fim pregătiți pentru sfârșitul Rusiei

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa spune că trebuie să fim pregătiți pentru sfârșitul Rusiei

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, apreciază că asistăm la „începutul sfârșitului Rusiei” și invită Occidentul să fie pregătit pentru această evoluție.

Generalul în rezervă Ben Hodges FOTO Arhivă

„Cred că obiectivele de război ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă <<dezimperializarea>> Rusiei”, scrie Ben Hodges pe contul său de Twitter.

„Mi se pare că asistăm la începutul sfârșitului Federației Ruse, așa cum arată ea astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta... nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS”, adaugă fostuk comandant al trupelor SUA în Europa.

Mesajul lui Hodges este publicat alături de o declarație a fostului ambasador al SUA la NATO, Kurt Volker, care a spus că Rusia duce războaie imperialiste împotriva vecinilor săi.

Anterior, Ben Hodges a apreciat într-un interviu acordat pentru businessinsider.com că militarii ucraineni au capacitatea de a alunga forţele invadatoare ruse din teritoriile ocupate până la finele acestui an.

„Din punctul meu de vedere, ori de câte ori ruşii nu au avantajul copleşitor al puterii de foc, ucrainenii ies câştigători în 100% din cazuri. Prin urmare, oferind ucrainenilor capacitatea de a lovi artileria, rachetele, depozitele de muniţii şi posturile de comandă este mijlocul prin care se elimină şi perturbă singurul lucru pe care îl au ruşii de partea lor” pe câmpul de luptă, a declarat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante