Fostul deputat Marius Gondor, președinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar

Fostul deputat Marius Gondor, președinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar

Fostul deputat de Arad Marius Gondor va fi președintele Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar, organism prevăzut în Legea Educației Naționale, înființat recent prin ordin al ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

'Noul organism aprobă metodologia de repartizare a fondurilor alocate instituțiilor de învățământ preuniversitar pentru realizarea standardelor de cost și propune Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului proiectul de hotărâre de Guvern privind determinarea costurilor standard pe elev/preșcolar. De asemenea, propune formula de finanțare de bază a unităților de învățământ preuniversitar care ia în considerare costul standard pe elev/preșcolar, numărul de elevi/preșcolari din unitatea de învățământ, precum și factorii de corecție dependenți de densitatea de elevi în zonă, severitatea dezavantajelor, de limba de predare și alți factori', a declarat pentru AGERPRES Marius Gondor.

El spus că pentru prima oară de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale va funcționa un organism care urmează să fie responsabil cu formula de calcul pentru costul standard per elev.

'Trebuie spus faptul că, la acest moment, nu știu foarte multe despre modul în care funcționează Consiliul la a cărui conducere am fost numit. Cert este că, din ce am înțeles, numirea mea și a celorlalte 17 persoane în acest organism nu va implica mutarea noastră în Capitală, ci doar o prezență periodică la ședințele ce vor fi organizate Se pare de asemenea că activitatea în cadrul acestui Consiliu nu va fi una plătită', a adăugat Marius Gondor.

Marius Gondor este în prezent profesor de matematică la Colegiul Național 'Vasile Goldiș' din Arad.

AGERPRES / (AS — autor: Ioan Weisl; editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...