Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată

Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată

Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, Dragoș Poteleanu, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Poteleanu a fost trimis în judecată în noiembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA de 8 infracțiuni de luare de mită și 46 de acte materiale.

DNA a constatat că în perioada 2012 – 2015, Poteleanu, care era șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a cerut de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză) mai multe sume de bani și servicii medicale pentru el și rudele sale:

”Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective”, se arăta în comunicatul DNA din noiembrie 2015.

Dragoș Poteleanu a fost condamnat definitiv, luni, la 6 ani de închisoare cu executare de judecătorii Curții de Apel Constanța după ce, inițial, fusese condamnat de Tribunalul Constanța la 3 ani cu executare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”