Fostul director CIA John Brennan, îngrijorat că Rusia ar fi încercat să recruteze americani în timpul campaniei prezidențiale

Fostul director CIA John Brennan, îngrijorat că Rusia ar fi încercat să recruteze americani în timpul campaniei prezidențiale

Fostul director CIA John Brennan a declarat luni că au existat suficiente contacte între oficiali americani și ruși în timpul alegerilor din SUA din 2016 pentru a se lansa o investigație în legătură cu o posibilă înțelegere între anturajul lui Donald Trump și Moscova. El s-a declarat de asemenea îngrijorat cu privire la eforturi ale rușilor de a recruta americani, relatează Reuters.

'Sunt întrebări fără răspuns în mintea mea dacă rușii au reușit sau nu să recruteze americani, implicați sau nu în campania' electorală, a declarat Brennan în Comisia pentru Serviciile de Informații din Camera Reprezentanților.

El a refuzat însă să ofere informații cu privire la identitatea acestor persoane.

Brennan le-a spus membrilor Congresului că este îngrijorat cu privire la informațiile furnizate de serviciile secrete în legătură cu posibile contacte între membri ai campaniei lui Donald Trump și Rusia anul trecut, notează DPA.

'Am cunoștință în legătură cu informații ale serviciilor secrete care fac referire la contacte între oficiali ruși și americani implicați în campania lui Trump care mă îngrijorează', a spus el, care a adăugat că este vorba despre informații clasificate ce nu pot fi dezvăluite într-o audiere publică.

Fostul director FBI a afirmat că guvernul rus s-a angajat într-un efort agresiv de a interveni în alegerile prezidențiale din SUA și că el l-a avertizat direct pe șeful serviciului de informații rus cu privire la acest amestec, însă Rusia a ales să ignore acest avertisment exprimat vara trecută.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”