Fostul lider al conservatorilor catalani împușcat la Madrid

Fostul lider al conservatorilor catalani împușcat la Madrid

Alejo Vidal Cuadras a fost dus la spital conștient, a informat ABC.

Foto: Arhiva Adevărul

Un atacator necunoscut l-a împușcat în politicianul spaniol Alejo Vidal Cuadras în centrul Madridului, a relatat ziarul ABC . Potrivit informațiilor acestuia, incidentul s-a petrecut în zona Salamanca. Bărbatul a fost dus la spital conștient.

Motivele atacatorului nu sunt specificate.

Vidal Cuadras, 78 de ani, a fost liderul Partidului Popular Conservator (PP) din Catalonia din 1991 până în 1996. Din 1999 până în 2014 a fost vicepreședinte al Parlamentului European. În 2014, politicianul a decis să intre în rândurile partidului de extremă dreapta Vox.

PP și Vox critică poziția guvernului de coaliție de stânga al Spaniei cu privire la situația din jurul crizei separatiste catalane. Incidentul cu Vidal Cuadras s-a petrecut pe fondul unei situații politice dificile în regat, când sunt în curs de negocieri pentru formarea unui nou cabinet al țării.

Astfel, Partidul Muncitoresc Socialist Spaniol al prim-ministrului interimar Pedro Sánchez a ajuns la acorduri privind sprijinirea partidelor separatiste catalane pentru realegerea lui Sánchez în funcția de șef al guvernului. Acest lucru a fost primit negativ de NP și Vox.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?