Fostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a făcut recurs împotriva sentinței de patru ani de închisoare

Fostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a făcut recurs împotriva sentinței de patru ani de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Arad, Nicolae Ioțcu, condamnat în primă instanță de Tribunalul Timiș, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și confiscarea sumelor de 35.000 de lei și 10.000 de euro, a făcut apel împotriva acestei sentințe, recursul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Timișoara.

Și ceilalți doi inculpați în dosar, Adrian Nedelciu, fost director în cadrul CJ Arad, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și Mircea Pătrașcu, administratorul firmei Medicare Tehcnics, care i-ar fi dat bani lui Nicolae Ioțcu pentru întocmirea unui caiet de sarcini cu dedicație pentru o licitație și care a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, au făcut recurs împotriva sentinței Tribunalului Timiș.

Judecarea pe fond a dosarului a început în data de 23 noiembrie 2015, sentința fiind pronunțată în data de 21 martie a.c..

Nemulțumiți de sentința Tribunalului Timiș, toți trei inculpații în dosar au înaintat apel.

Pe de altă parte, nici procurorii DNA nu au fost mulțumiți de sentință, considerând pedepsele primite de cei trei inculpați ca fiind prea blânde, motiv pentru care au înaintat apel față de decizia Tribunalului Timiș.

Curtea de Apel Timișoara a luat act de apelurile înaintate în acest dosar și a decis că primul termen de judecată va în data de 5 mai.

Fostul președinte al CJ Arad a fost trimis în judecată de către DNA după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alți 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad.

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Petru Ioțcu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în valoare de 1.600.000 de euro".

În cadrul procesului de la Tribunalul Timiș, angajații CJ Arad ar fi recunoscut faptul că au fost făcute presiuni asupra lor, în special de Nedelciu, pentru ca documentele aferente licitației să fie favorabile firmei Medicare Tehcnics. În final însă, licitația nu a mai fost adjudecată, procurorii DNA intervenind înainte de finalizarea ei și anunțarea câștigătorului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...