Fostul preşedinte american Barack Obama avertizează în legătură cu ascensiunea naţionalismului

Fostul preşedinte american Barack Obama avertizează în legătură cu ascensiunea naţionalismului

Fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, a avertizat vineri la Madrid în legătură cu o "ascensiune a naţionalismului" ca răspuns la schimbările tehnologice şi politice din întreaga lume, relatează AFP.

"Vedem o creştere a naţionalismului" în faţa unei "schimbări extraordinare" pe care lumea o trăieşte pe plan tehnologic, economic şi politic, a declarat Barack Obama în faţa a 2.000 de persoane la un summit organizat în capitala Spaniei privind economia circulară şi inovarea tehnologică.

"Trăim într-o perioadă dificilă din punct de vedere politic, social (...), oamenii sunt foarte îngrijoraţi. Schimbările au loc foarte rapid. Oamenii se întreabă dacă se pot adapta la aceste schimbări. Oamenii sunt speriaţi", a adăugat el.

Fostul preşedinte american şi-a exprimat în acest context îngrijorarea faţă de fragmentarea opiniei publice din cauza modului diferit în care sunt tratate informaţiile în mass-media.

"Dacă urmăriţi Fox News, veţi vedea o realitate diferită decât dacă citiţi The New York Times. Schimbările climatice nu există" în mass-media precum Fox News, a spus el.

Acest fenomen "a fost exploatat la nivel internaţional de anumite forţe politice care alimentează prejudecăţi", a denunţat el, insistând asupra modului în care trebuie educaţi tinerii în legătură cu această problemă.

Obama, care urmează să susţină vineri seara un discurs la o conferinţă privind schimbările climatice în Porto, şi-a reiterat criticile la adresa administraţiei Donald Trump cu privire la această chestiune şi a lipsei de atenţie acordată cercetării ştiinţifice.

"Facem o mare greşeală", a insistat fostul preşedinte american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!