Fostul prim-ministru al Macedoniei de Nord a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în construcţii

Fostul prim-ministru al Macedoniei de Nord a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în construcţii

Curtea Penală a capitalei Macedoniei de Nord l-a condamnat miercuri pe fostul prim-ministru Nikola Gruevski, în lipsă la şase ani de închisoare pentru încălcări financiare şi de altă natură în construcţia facilităţilor de partid, inclusiv sediul organizaţiei interne revoluţionare macedonene pe care a condus-o anterior, Partidul Democrat al Unităţii Naţionale Macedonene (VMRO).-DPMNE). Acest lucru a fost raportat de postul naţional de televiziune „Canalul 5” .

Potrivit acestuia, judecătorul Daniela Aleksovska Stojanovska, în cadrul dosarului penal, i-a aplicat şi o pedeapsă de doi ani cu suspendare fostului secretar general VMRO-DPMNE, Chiril Bozinovski.

În conformitate cu hotărârea judecătorească, clădirea sediului central al partidului, care este evaluată la 7 milioane de euro, precum şi alte 20 de unităţi VMRO-DPMNE din ţară, sunt supuse confiscării.

În primăvară, Gruevski a mai fost condamnat în lipsă la şapte, respectiv nouă ani de închisoare, sub acuzaţia de înşelăciune cu achiziţionarea de teren într-unul din cartierele de elită din Skopje şi pentru iniţierea demolării unei fântâni.

Ţinând cont de alte hotărâri judecătoreşti, fostul premier care a primit azil politic în Ungaria trebuie să execute o pedeapsă totală de 26 de ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...