Fostul procuror general Ilie Botoș cere CSM să îi înceteze detașarea la MAI

Fostul procuror general Ilie Botoș cere CSM să îi înceteze detașarea la MAI

Fostul procuror general al României Ilie Botoș a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi înceteze detașarea la Ministerul Afacerilor Interne.

Secția de procurori a CSM va lua în discuție, în ședința din 19 septembrie, nota Direcției resurse umane și organizare privind cererea formulată de Ilie Botoș de încetare a detașării în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Tot atunci, Secția de procurori a CSM va analiza o cerere similară formulată de Gheorghe Cornescu.

În 10 martie 2014, Secția pentru procurori a CSM a hotărât detașarea în cadrul MAI, pe o perioadă de trei ani, a generalului locotenent magistrat dr. Ilie Botoș, procuror militar în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Detașarea a fost făcută la solicitarea MAI.

În 13 februarie 2013, fostul procuror general Ilie Botoș a fost detașat la Cancelaria prim-ministrului, la cererea premierului Victor Ponta. Anterior, el a fost detașat la Ministerul Apărării Naționale.

În perioada 2003 — 2006, Botoș a îndeplinit funcția de procuror general al României. În iulie 2006, a demisionat din această funcție, la o zi după ce șefii SRI, SIE și DGIPI făcuseră același lucru, în urma dispariției omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...