Fostul puşcaş marin american Trevor Reed, aflat în închisoare în Rusia, a început greva foamei

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed, aflat în închisoare în Rusia, a început greva foamei

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed, care efectuează o condamnare de nouă ani de închisoare în Rusia, a început greva foamei în semn de protest faţă de încarcerarea sa şi de încălcarea drepturilor sale, a anunţat marţi familia fostului militar, potrivit Reuters.

Reed a fost condamnat anul trecut pentru periclitarea vieţii a doi politicieni la Moscova în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, o acuzaţie pe care a respins-o.

El a spus că sentinţa are clar o motivaţie politică, în timp ce Washingtonul a calificat procesul său drept un ''teatru al absurdului''.

''Am primit de la un avocat informaţia că Trevor a început o grevă a foamei pentru a protesta faţă de detenţia sa arbitrară şi de încălcările numeroase şi flagrante ale drepturilor sale de către autorităţile ruse'', a indicat familia lui Trevor Reed într-o declaraţie dată publicităţii luni.

Declaraţia nu precizează cât intenţionează fostul militar american să protesteze în acest fel, dar cere autorităţilor americane să îl sprijine.

''Reamintim răspunsul puternic al acestei administraţii atunci când un disident rus a intrat în greva foamei în urmă cu câteva luni şi aşteptăm cu nerăbdare ca fiul nostru să primească aceeaşi atenţie'', a subliniat familia fostului puşcaş marin, făcând referire la cazul opozantului rus Aleksei Navalnîi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia