Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu, trimis în judecată pentru corupție

Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu, trimis în judecată pentru corupție

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită. În același dosar, a fost trimis în judecată omul de afaceri Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al SC Romepro Industries SRL, acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada august — noiembrie 2015, Cristinel Spiridon Vodislav, în calitate de reprezentant de fapt al SC Romepro Industries SRL, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă.

În aceeași perioadă, Cristinel Spiridon Vodislav a beneficiat de sprijinul secretarului de stat Alin Țucmeanu, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de "seriozitatea" omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1.700 de euro și 1.900 lei ridicate de la Alin Țucmeanu și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la Vodislav.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...