Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, condamnat la 5 ani închisoare

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, condamnat la 5 ani închisoare

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției (MJ), a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

Instanța a mai dispus ca din cei 5 ani de închisoare să fie scăzută perioada în care Ovidiu Puțura a stat în arest preventiv, respectiv 21 ianuarie — 10 iulie 2015.

De asemenea, judecătorii au decis confiscarea a peste 2.500 de euro de la Ovidiu Puțura, acesta având de achitat și 102.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în MJ, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

"În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte", spun procurorii.

Conform DNA, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…