Fostul şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, eliberat din funcţie ca urmare a pensionării

Fostul şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, eliberat din funcţie ca urmare a pensionării

Lucian Netejoru se va pensiona începând cu 1 iulie, magistratul conducând Inspecţia Judiciară începând cu 2015. Conducerea instituţiei va fi asigurată de Roxana Petcu, care din 2018 este inspector judiciar. Anterior, a condus Tribunalul Ilfov şi Judecătoria Buftea.

Atribuţiile Inspecţiei Judiciare sunt de anchetare a abaterilor disciplinare ale magistraţilor, precum şi de exercitare a controalelor la parchete şi instanţe, prin direcţiile de specialitate. Rezultatele anchetelor inspectorilor sunt transmise către CSM, secţiile de specialitate fiind cele care iau decizii privind aspectele sesizate. Ultimul cuvânt îl are instanţa de contencios.

De asemenea, preşedintele a avizat eliberarea din funcţie a colonelului magistrat Marian Lazăr, procuror militar şef al Serviciului de urmărire penală şi judiciar la Secţia Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a magistratului PÎCCJ Tiberius Moldovan, a procurorului PT Dolj Florentina Lungu şi a şefului DIICOT Ialomiţa, Alexandru Mihailiuc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...