Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă, achitat de Tribunalul Bucureşti; decizia nu este definitivă

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă, achitat de Tribunalul Bucureşti; decizia nu este definitivă

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă a fost achitat de judecătorii Tribunalului Bucureşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, dar şi Maricel Ilie, fost vicepreşedinte şi membru în Comitetul Executiv Regional al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română - Regiunea 1 Bucureşti.

Decizia nu este definitivă.

În iunie 2015, Lucian Diniţă a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce a primit de la un om de afaceri produse alimentare (un miel, doi curcani şi 5 kg de păstrăv), pentru a interveni în favoarea acestuia în vederea redobândirii unui permis de conducere.

DNA arăta că, alături de Lucian Diniţă (comisar şef de poliţie, director al Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, la data comiterii faptelor), au fost trimişi în judecată Gheorghe Deaconeasa şi Maricel Ilie.

Procurorii susţineau că, la data de 22 septembrie 2011, urmare a săvârşirii unei contravenţii la regimul circulaţiei, faţă de Gheorghe Deaconeasa s-a dispus sancţionarea, precum şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, în condiţiile respingerii în mod irevocabil a plângerii contravenţionale, la data de 21 martie 2012, Gheorghe Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Vâlcea, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Din acest moment, potrivit dispoziţiilor legale, a început să curgă termenul de 90 de zile pentru care iniţial s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

În aceste împrejurări, Gheorghe Deaconeasa a iniţiat demersuri în vederea redobândirii dreptului de a conduce autovehicule şi, implicit, a permisului de conducere, într-un termen mai scurt decât 90 de zile.

Astfel, prin intermediul şi cu sprijinul lui Maricel Ilie, omul de afaceri a luat legătura şi s-a întâlnit la sediul Direcţiei Poliţiei Rutiere din municipiul Bucureşti cu Lucian Diniţă.

DNA arăta că, în urma întâlnirii şi a discuţiilor purtate între cei trei, atât la acel moment cât şi în perioada următoare, au fost iniţiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmărit - redobândirea dreptului de a conduce autovehicule mai înainte de perioada de 90 de zile stabilită ca măsură complementară iniţial.

În acest sens, urmau să fie valorificate dispoziţiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile în urma promovării testului pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Concret, Lucian Diniţă, prevalându-se de influenţa pe care, din perspectiva funcţiei deţinute, o avea asupra conducătorilor serviciilor rutiere din ţară, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea, serviciu implicat în procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule.

Ulterior, în data de 19 aprilie 2012, Deaconeasa s-a prezentat la Serviciul Rutier Vâlcea, unde a susţinut testul pentru verificarea cunoştinţelor în vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat.

În consecinţă, pe 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Vâlcea i-a restituit lui Deaconeasa permisul de conducere. Pentru "ajutorul" acordat, Lucian Diniţă a primit de la omul de afaceri produse alimentare în valoare de peste 672 lei: un miel, doi curcani şi 5 kg de păstrăv. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...