Fostul sindicalist Liviu Luca, eliberat condiționat din închisoare. Cât a stat după gratii

Fostul sindicalist Liviu Luca, eliberat condiționat din închisoare. Cât a stat după gratii

Unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din România, Liviu Luca a fost eliberat condiționat din închisoare, deși fusese condamnat definitiv la 10 ani de închisoare într-un al doilea dosar.

Fostul sindicalist Liviu Luca a fost eliberta condiționat FOTO Adevărul

Eliberarea acestuia, relatează libertatea.ro, s-a făcut după 6 ani din cei 10 cât avea de executat. Decizia de eliberare condiționată a fost pronunțată de către Judecătoria sectorului 4, iar DNA nu a mai contestat-o.

În vârstă de 69 de ani, fostul lider sindical și partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost văzut în Ploiești, orașul său natal, recent.

Încarcerat în 22 iulie 2016 în primul dosar, Liviu Luca a primit 10 ani și două luni de închisoare cu executare în cel de-al doilea. Prin contopirea lor, judecătorii au hotărât că acesta urma să execute 10 ani de închisoare. Doar în al doilea dosar, prejudiciul calculat era de 83 milioane de euro. În primul, 732.000 euro. Din aceste sume, fostul sidicalist ar fi achitat o sumă derizorie.

Conacul de la Păulești

În 2016, Liviu Luca şi foşti şefi din Petromservice au fost trimişi în judecată în dosarul privind delapidarea companiei. Procurorii DIICOT descriu în rechizitoriu circuitul prin care fostul lider de sindicat a sifonat milioane de euro, bani pe care i-a folosit la edificarea imensului său domeniu de la Păuleşti.

„Boierul“ Liviu Luca a fost pe punctul să devină cel mai mare moşier din Prahova pe banii petroliştilor din sindicatul pe care-l păstorea. Pentru a sifona milioane de euro de la PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), Luca a imaginat o schemă complicată de deturnare a banilor, folosindu-se de părinţi, nevastă, dar şi de nepoatele minore.

Prevăzător, sindicalistul a trecut conacul de la Păuleşti în proprietatea rudelor, ca să nu atragă atenţia oamenilor legii. Însă măsurile de precauţie au eşuat şi anchetatorii au pus sechestru pe averea fostul lider de sindicat de la Petromservice.

Peste 15 milioane de lei au fost devalizate, în perioada 2005-2009, după cum afirmă procurorii DIICOT, sumă cu care a fost construit „Ansamblul de locuinţe şi anexe gospodăreşti”, din Păuleşti. Dar nu a făcut asta singur, ci ajutat atât de directorii de la Petrom service, cât şi de firme interpuse, şi chiar de rude.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”