Fotbal - CM 2018: Joachim Loew rămâne selecţionerul Germaniei (presă)

Joachim Loew va rămâne în postul de selecţioner al Germaniei, în ciuda eliminării neaşteptate a echipei sale, deţinătoarea titlului de campioană a lumii, după primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018, anunţă cotidianul german Bild în ediţia sa de marţi.

După dezastru, Federaţia germană de fotbal (DFB) s-a pronunţat pentru păstrarea lui Loew şi a staff-ului său tehnic la conducerea Mannschaft-ului, însă selecţionerul a cerut el însuşi câteva zile de reflecţie, precizează AFP.

Numit la cârma naţionalei germane în 2006, după Mondialul găzduit de ţara sa, Joachim Loew a condus echipa până în semifinale la toate marile turnee internaţionale, cu excepţia celui din Rusia. Cariera sa a culminat cu câştigarea titlului mondial în Brazilia, în 2014.

Loew se află sub contract cu DFB până la viitoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Qatar, în 2022.

Preşedintele Federaţiei germane, Reinhard Grindel, şi-a asumat riscul de a-l reconfirma pe Loew chiar înaintea eşecului surprinzător suferit în faţa Coreei de Sud (0-2), sinonim cu eliminarea de la turneul final din Rusia. "Înaintea Mondialului, am decis să-i prelungim contractul lui Loew (până în 2022), pentru că noi considerăm că nimeni nu poate gestiona mai bine decât el reconstrucţia care va fi indispensabilă după Mondial, indiferent ce se va întâmpla", a spus atunci Grindel.

La revenirea în Germania, preşedintele DFB a afirmat că Loew este liber să-şi aleagă viitorul, exprimându-şi însă speranţa că acesta va rămâne la conducerea echipei naţionale.

Încă sub efectul eliminării, selecţionerul nu a dorit să se exprime, anunţând că va lua o decizie după ce va discuta cu oficialii federaţiei.

"Echipa nu a arătat ceea ce poate să facă în mod normal, iar eu ca antrenor sunt responsabil pentru asta. Trebuie să mă întreb, desigur, de ce nu am reuşit", a spus Loew.

Dacă informaţiile furnizate Bild sunt exacte, Joachim Loew a avut nevoie de numai şase zile pentru a lua o decizie. Selecţionerul nu a dorit, după cum subliniază presa din ţara sa, să se retragă după un eşec atât de usturător, după ce în urmă cu patru ani era considerat un adevărat erou în Germania.

Iubitorii fotbalului au însă memoria ceva mai scurtă, după cum arată sondajele de opinie. Astfel, dintre cei 500.000 de cititori care au participat la ancheta online realizată de revista Kicker după eliminarea Germaniei, 73% s-au exprimat pentru demiterea lui Joachim Loew şi doar 23% în favoarea menţinerii acestuia în funcţia de selecţioner.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I