Fotbal - CM 2018: Palestinienii fac apel la Messi să nu joace în amicalul cu Israelul

Fotbal - CM 2018: Palestinienii fac apel la Messi să nu joace în amicalul cu Israelul

Preşedintele Federaţiei Palestiniene de Fotbal i-a cerut, duminică, lui Lionel Messi să nu participe sâmbătă la Ierusalim la meciul amical pe care Argentina îl va susţine în faţa Israelului, ameninţând că va da "foc" tricourilor sale dacă va juca, relatează AFP.

Acesta este ultimul meci de pregătire al Argentinei înaintea Cupei Mondiale din Rusia.

"Messi este un simbol al păcii şi al dragostei, iar noi îi cerem să nu participe la spălarea crimelor ocupaţiei israeliene", a afirmat ziariştilor preşedintele Federaţiei palestiniene, Jibril Rajoub.

Rajoub a precizat că a trimis duminică reprezentantului Argentinei la Ramallah, în Cisiordania ocupată, o scrisoare în acest sens adresată guvernului şi Federaţiei din Argentina.

"Vom lansa o campanie contra Federaţiei argentiniene, vizându-l personal pe Messi, care are zeci de milioane de fani în ţările arabe şi musulmane", a mai indicat Rahjoub. "Noi le vom cere tuturor să ardă tricourile cu Messi şi posterele cu el", a adăugat acesta.

La finele lunii mai, societatea care comercializează biletele pentru acest meci amical a anunţat că a vândut în 20 de minute cele 20.000 de locuri disponibile marelui public, iar stadionul Teddy din Ierusalim are o capacitate de aproximativ 31.000 de locuri.

Selecţionata Argentinei, aflată în stagiu de pregătire la Barcelona, va întâlni Islanda în primul meci de la Cupa Mondială, pe 16 iunie, în Grupa D. Ea va juca apoi cu Croaţia şi Nigeria. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!