Fotbal - CM 2018: Presa croată salută ''cea mai mare victorie a acestei generaţii''

Fotbal - CM 2018: Presa croată salută ''cea mai mare victorie a acestei generaţii''

Presa din Croaţia a salutat, vineri, ''cea mai mare victorie a acestei generaţii'', după răsunătorul succes obţinut de selecţionata naţionale de fotbal în faţa Argentinei lui Lionel Messi (3-0), sinonim cu calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, informează AFP.

"Marea Croaţie! Noi, croaţii, printre celei mai bune echipe din lume", exultă cotidianul Sportske Novosti pe prima pagină, deasupra unei fotografii cu Luka Modric, şeful de orchestră al naţionalei croate, sărbătorind victoria alături de colegii săi.

Ziarul consideră că este "cea mai mare victorie a unei generaţii" conduse de super-starul lui Real Madrid, Luka Modric, şi de Ivan Rakitic, jucătorul lui FC Barcelona, ambii figurând pe lista marcatorilor în partida de joi seară.

"Noaptea în care Modric a fost Messi!", mai scrie Sportske Novosti, subliniind că "jocul de maestru reuşit de căpitanul Croaţiei în faţa marelui Gaucho în genunchi a făcut înconjurul lumii". Tactica croaţilor "a distrus Argentina"', adaugă publicaţia.

"Tango strălucitor", titrează influentul Jutarnji List, deasupra unei mari fotografii cu Ante Rebic, autorul primului gol. "Rebic, Modric şi Rakitic ne-au ofeirt o victorie istorie", scrie cotidianul.

Foto: (c) Gao Lei/XINHUA


Mii de croaţi au sărbătorit cu pasiune joi seara, pe străzi, calificarea selecţionatei lor naţionale.

Cu şase puncte din tot atâtea posibile, după primele două meciuri, Croaţia şi-a asigurat biletul pentru optimile de finală ale Mondialului din Rusia şi vizează primul loc în Grupa D, la finalul meciului cu Islanda, programat pe 26 iunie.

Argentina, finalistă la ediţia din 2014, depinde în schimb de jocul rezultatelor din ultima etapă. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”