Fotbal - CM 2018: Tristeţe la Rio după eliminarea Braziliei

Fotbal - CM 2018: Tristeţe la Rio după eliminarea Braziliei

Eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială de fotbal 2018 după înfrângerea în faţa Belgiei (1-2) a provocat un val de dezamăgire în rândul fanilor, care l-au ironizat pe Neymar la fiecare căzătură, informează AFP.

"După acel 7-1, meritam să câştigăm această Cupă Mondială", a deplâns Camila Brandao, o studentă de 24 de ani, cu lacrimile în ochi, făcând aluzie la înfrângerea umilitoare de pe teren propriu cu Germania în semifinale în urmă cu patru ani.

În faţa unui ecran uriaş la Alzirao, unde sute de brazilieni au asistat la meci în cartierul popular Tijuca, s-a produs o mare deziluzie.

"Sunt foarte trist, Brazilia merita titlul pentru spiritul combativ pe care l-a arătat, dar Tite (selecţionerul) s-a înşelat în alegerea jucătorilor", a criticat, la rândul său, Thiago Silveira, un student în administraţie.

"Noi trăim o perioadă foarte complicată şi fotbalul era singura bucurie pe care o mai aveam", a adăugat acesta, referitor la grava criză economică pe care o traversează ţara.

"Este o mar decepţie. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Neymar trebuia să-şi ia în serios rolul şi să demonstreze că este un candidat la Balonul de Aur, dar nu a făcut-o", a spus un alt fan brazilian, Carlos Alexandre, şofer de taxi.

Ironizat de fiecare dată când s-a prăbuşit la pământ pentru a simula un fault, Neymar, jucătorul cel mai scump de pe planetă, a atras cele mai multe critici.

"Această eliminare este cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla, pentru a demonstra că 'Generaţie Neymar' este terminată. Brazilia a avut jucători ca Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo... La ultimele două Cupe Mondiale, Neymar nu a făcut nimic", a adăugat Carlos Henrique, un funcţionar.

Reprezentativa Belgiei a învins echipa Braziliei cu scorul de 2-1 (2-0) , vineri seara, la Kazan, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fază în care va înfrunta Franţa.

''Diavolii roşii'' au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu, şi s-au impus prin autogolul marcat de Fernandinho (13) şi reuşita lui Kevin De Bruyne (31), în timp ce pentru Selecao a înscris Renato Augusto (76).
AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante