Fotbal - Liga Campionilor: Meciul Olympiakos Pireu - Olympique Marseille, cu porţile închise

Fotbal - Liga Campionilor: Meciul Olympiakos Pireu - Olympique Marseille, cu porţile închise

Meciul din Liga Campionilor dintre echipele Olympiakos Pireu şi Olympique Marseille, programat miercuri la Pireu, se va disputa în cele din urmă cu porţile închise, după ce guvernul elen a decis marţi să interzică revenirea suporterilor pe stadioane din această săptămână, informează AFP.

"Prezenţa în tribune a spectatorilor, chiar şi în număr mic, trimite un mesaj nepotrivit cetăţenilor, într-un moment în care orice adunare trebuie evitată, iar măsurile sanitare trebuie respectate cu stricteţe", a afirmat prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis.

Guvernul elen autorizase, luni, revenirea pe stadioanele de fotbal a unui număr limitat de suporteri începând din această săptămână, cu respectarea unor reguli stricte, după şapte luni cu porţile închise din cauza pandemiei de coronavirus, iar meciul Olympiakos Pireu - Olympique Marseille ar fi urmat să fie primul vizat de această relaxare, prin prezenţa a 3.500 de suporteri.

Dar acest pas înapoi al Executivului se explică prin creşterea rapidă în Europa a cazurilor de contaminare cu Covid-19, inclusiv în Grecia.

Anunţul de luni al autorităţilor elene a intervenit după cel făcut de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) privind o revenire progresivă a spectatorilor pentru toate competiţiile sale, până la 30 la sută din capacitatea fiecărui stadion în funcţie de restricţiile locale.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...