Fotbal - Liga I: Academica Clinceni - FC Rapid Bucureşti 2-3

Fotbal - Liga I: Academica Clinceni - FC Rapid Bucureşti 2-3

Rapid Bucureşti a învins-o pe Academica Clinceni cu scorul de 3-2 (0-1), luni seara, în deplasare, pe Stadionul Dinamo din Capitală, în ultimul meci din etapa a 15-a a Ligii I de fotbal, ultima a turului.



''Lanterna roşie'' a deschis scorul prin slovacul Denis Ventura (31), după ce portarul Horaţiu Moldovan a respins penalty-ul executat de francezul Thibault Moulin. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault al lui Moldovan la ghanezul Michael Omoh.

Rapid a egalat imediat după pauză, prin Adrian Bălan (52 - penalty), după ce lovitura de pedeapsă s-a repetat, portarul Andrei Ureche, care apărase în primă instanţă şutul lui Bălan, nepăstrând un picior pe linia porţii. Ureche îl faultase în careu pe Alexandru Ioniţă II.



Academica a trecut din nou în avantaj în min. 56, când portarul Ureche a degajat lung, omologul său Horaţiu Moldovan a ieşit complet aiurea la circa 20 de metri, iar argentinianul Juan Bautista Cascini a profitat şi a trimis în poarta goală.

Rapid a înscris la scurt timp, tot din penalty (60), prin acelaşi Bălan, după ce Claudiu Belu a fost faultat de Paul Pîrvulescu.



Golul victoriei echipei oaspete a fost reuşit de Alexandru Dandea (86), care a reluat din drop de la 7-8 metri mingea centrată din corner de Rareş Ilie.

Academica încheie turul de campionat pe ultimul loc, fără victorie şi cu doar patru puncte.

Rapid e neînvinsă de cinci etape, în care are două victorii şi trei egaluri.

FC Academica Clinceni - FC Rapid Bucureşti 2-3 (1-0), Stadion Dinamo - Bucureşti
Au marcat:
Denis Ventura (31), Juan Bautista Cascini (56), respectiv Adrian Bălan (52 - penalty, 60 - penalty), Alexandru Dandea (86).
Thibault Moulin (Academica) a ratat un penalty în min. 31 (a apărat Horaţiu Moldovan).
Arbitru: Robert Avram (Piteşti); arbitri asistenţi: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti), Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Marian Bucurescu (Bucureşti) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...