Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - FC Viitorul 1-2, în play-off

Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - FC Viitorul 1-2, în play-off

FC Viitorul Constanța a învins campioana Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (2-1), luni seara, în deplasare, într-un meci din etapa a treia a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a reușit o victorie foarte importantă în lupta pentru titlu după o primă repriză cu o desfășurare incredibilă.

Oaspeții conduceau cu 2-0 după 20 de minute, grație golurilor marcate de Aurelian Chițu (13) și Cristian Săpunaru (20, autogol), iar Viitorul a ratat șansa de a tranșa soarta partidei, irosind două lovituri de la 11 metri în decurs de șapte minute, prin Aurelian Chițu (30) și Florinel Coman (37).

Astra a redus din diferență prin Daniel Florea (39), la scurt timp de la intrarea sa pe gazon, și a avut oportunitatea egalării, însă tot el a ratat un penalty (42).

FC Viitorul a surprins în prima parte a meciului echipa lui Marius Șumudică (aflat în tribună, în stare de suspendare), dar Chițu a tras din careu, peste poartă (9). Peste patru minute, același Chițu, fost jucător la Astra, a deschis scorul reluând din unghi o minge revenită de la Săpunaru.

Budescu a avut și el o ocazie pentru Astra (16), însă Rîmniceanu a respins, după care a fost rândul portarului Iliev să se remarce la șutul din unghi al lui Chițu (17).

FC Viitorul și-a dublat avantajul în min. 20, când Coman, care a pasat excelent la primul gol, a vrut să trimită o minge în fața porții, dar Săpunaru a intervenit nefericit și a trimis în propria poartă.

Rîmniceanu a fost la post la lovitura de cap a lui Fabricio (24), iar apoi oaspeții au primit ușor penalty, după un duel între Coman și Săpunaru, reluările TV demonstrând că fundașul nu l-a atins pe Coman. Chițu a tras modest și portarul Plamen Iliev a apărat lovitura de pedeapsă (30).

Astra l-a pierdut pe Budescu (30), accidentat, după care Sergiu Buș (33) a ratat reluarea din trei metri. La poarta cealaltă, Junior Morais l-a faultat pe Benzar, dar și Coman a ratat penalty-ul, Iliev apărând din nou (37).

Astra a redus din diferență în min. 39, prin Florea, găsit bine în careu de Ioniță II, noul-intrat marcând cu un șut la colțul lung. Seto a fost faultat de Țîru în careu, dar Florea a trimis pe lângă poartă din penalty (42), ratând egalarea.

Repriza secundă a fost mai puțin spectaculoasă, cele două echipe fiind mult mai atente la faza defensivă. Astra a atacat în căutarea egalării, dar nu a reușit să își creeze prea multe ocazii. Ioniță a fost blocat de Rîmniceanu (49), iar Buș a avut două situații bune, dar a preluat greșit în șase metri (69), iar apoi șutul său din unghi a fost reținut de Rîmniceanu (70).

Viitorul a reușit o fază frumoasă prin Casap (66), dar șutul său a ocolit vinclul.

Victoria echipei antrenate de Gheorghe Hagi vine după ce Astra s-a impus cu 3-1 la Ovidiu, săptămâna trecută, în sferturile de finală.

AFC Astra Giurgiu — FC Viitorul Constanța 1-2 (1-2), stadion Marin Anastasovici — Giurgiu
Au marcat: Daniel Florea (39), respectiv Aurelian Chițu (13), Cristian Săpunaru (20, autogol).
Aurelian Chițu (FC Viitorul) a ratat un penalty în minutul 30 (a apărat Plamen Iliev).
Florinel Coman (FC Viitorul) a ratat un penalty în minutul 37 (a apărat Plamen Iliev).
Daniel Florea (Astra) a ratat un penalty în minutul 42 (pe lângă poartă).
Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitru de rezervă: Adrian Radu Ghinguleac (București), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Marius Avram (București)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) — CCA, Octavian Goga (Brașov) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”