Fotbal - Liga I: FCSB - CFR Cluj 3-0

Fotbal - Liga I: FCSB - CFR Cluj 3-0

Liderul FCSB a învins campioana CFR Cluj la scor de forfait, 3-0 (0-0), vineri seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a 28-a a Ligii I de fotbal.



FCSB a marcat toate cele trei goluri în repriza secundă, prin Darius Olaru (49), Florin Tănase (62), Olimpiu Moruţan (78), dar clujenii au evoluat în zece oameni încă din finalul primei reprize.



Echipa antrenată de Anton Petrea a controlat jocul şi a demonstrat că este mai tehnică, mai rapidă şi mai creativă, în faţa unei formaţii care nu a prins cea mai bună zi a sa, neavând niciun şut pe spaţiul porţii.



Moruţan a deţinut prim-planul în prima jumătate de oră a meciului, cu mai multe acţiuni ofensive, trei încheiate cu şuturi periculoase (6, 14, 26).



Portarul lituanian Arlauskis, revenit la CFR, l-a blocat salvator pe Florinel Coman (32), în situaţie de unu la unu, dar a fost eliminat în min. 41 pentru fault în postură de ultima apărător la Octavian Popescu, lansat superb de Ovidiu Popescu. Portarul de rezervă Sandomierski a respins şutul lui Coman din lovitura liberă acordată (45).

FCSB a deschis scorul după pauză, prin Olaru, cu un şut din mijlocul careului, după o minge pierdută de Alex Chipciu (49).

''Roş-albaştrii'' şi-au mărit avantajul în min. 62, după o nouă eroare în apărarea ardeleană, Camora pasând greşit la Olaru, al cărui şut a fost blocat, dar Florin Tănase a trimis mingea în plasă de lângă Vinicius.

Moruţan a marcat al treilea gol al gazdelor (78), cu un şut de la 16 metri, din pasa lui Tănase, finalizând un contraatac.

Ultima ocazie a meciului i-a aparţinut lui Olaru (90), însă şutul său a fost apărat de Sandomierski.

CFR a primit primul cartonaş roşu din acest campionat şi a suferit cea mai drastică înfrângere. CFR nu mai are cea mai bună apărare din campionat după cele trei goluri primite (15 în total), acum Universitatea Craiova fiind echipa cu cea mai bună defensivă (14).

CFR venea în campionat după patru victorii consecutive, iar FCSB a reuşit a cincea victorie la rând, toate fără gol primit.

Cele două echipe s-au întâlnit de 60 de ori în principala competiţie internă, potrivit LPF, de 22 de ori s-au impus ''roş-albaştrii'', de 16 ori clujenii, iar alte 22 de jocuri s-au terminat la egalitate. Cu FCSB gazdă în 30 de partide, 14 succese i-au aparţinut, 10 au fost remize, iar CFR Cluj a reuşit 5 victorii.

Sursa foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA /Facebook


Înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în urma unor decese survenite săptămâna aceasta: FCSB a adus un omagiu fostului baschetbalist stelist Anton Netolitzchi (jucătorii au prezentat un banner pe care scria ''Rămas bun, NETO!''), iar CFR l-a omagiat pe unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai săi, Zoltan Richard Cantor (jucătorii au purtat tricouri cu inscripţia ''Nu te vom uita, Zoli!''

Sursa foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA /Facebook


FCSB - FC CFR 1907 Cluj 3-0 (0-0), Arena Naţională - Bucureşti
Au marcat: Darius Olaru (49), Florin Tănase (62), Olimpiu Moruţan (78).
Cartonaş roşu: Giedrius Arlauskis (CFR, 41).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...