Fotbal - Liga I: Steaua - Dinamo 1-1

Fotbal - Liga I: Steaua - Dinamo 1-1

Steaua București și Dinamo București au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena Națională din Capitală, în eternul derby al fotbalului românesc, disputat în etapa a cincea a Ligii I.

 

Dinamo a deschis scorul, prin Dorin Rotariu (11), în acest meci care nu s-a ridicat la nivelul așteptat, iar Steaua a egalat prin William De Amorim (17), egalul părând echitabil.

Într-o atmosferă dominată de suporterii dinamoviști, Steaua a avut prima ocazie de gol, prin Momcilovic (4), care a reluat din careu în brațele portarului. Un minut mai târziu meciul era întrerupt de arbitrul Radu Petrescu, pentru scurt timp, din cauza unor torțe aruncate pe gazon de fanii echipei Dinamo.

Laurențiu Reghecampf a făcut unele schimbări tactice în echipa sa, jucând cu fundașii laterali, Enache și Momcilovic, ca închizători în unele momente ale jocului.

Metoda tehnicianului a fost aproape să coste Steaua un gol pe contraatac, după o minge pierdută de roș-albaștrii, dar Vali Lazăr (10) a fost blocat in extremis de portarul Niță în situație de unu la unu. Din cornerul care a urmat, Dorin Rotariu a deschis scorul cu o lovitură de cap, la colțul scurt.

După o altercație în care au fost implicați mai mulți jucători ai celor două echipe, Steaua a reușit egalarea, cu șansă, după un șut de la peste 25 de metri al lui De Amorim (17), care l-a surprins pe portarul Brănescu.

Același De Amorim, care a marcat la primul său meci în tricoul Stelei, a fost aproape de ''dublă'', însă a reluat peste poartă din doar 4 metri, la centrarea excelentă a lui Adi Popa (29). Brănescu a fost atent la lovitura liberă executată cu efect, la colțul lung, de Boldrin (33).

Lazăr a avut două incursiune bune (36, 37), de fiecare dată reușind să îl dribleze fără probleme pe Enache, însă Niță a fost la post.

Stanciu a ieșit la rampă în debutul reprizei secunde, când a tras cu efect la colțul lung, dar mingea a ocolit poarta (50).

Palic a avut o incursiune frumoasă (59), încheiată cu un șut care a trecut pe lângă poarta lui Niță.

Steaua a atacat mai mult, iar Boldrin (74) și-a încercat șansa cu un șut de la distanță, dar Brănescu a fost atent și a deturnat balonul în corner.

Dinamo a replicat printr-un șut puternic al lui Busuladzic, din afara careului, care a ocolit ținta (80). Apoi, Tamaș (82) a expediat un trasor de la distanță, mingea ocolind de puțin vinclul.

Dinamo a terminat meciul în zece oameni, după ce Filip a primit direct cartonaș roșu pentru o intrare brutală la Adi Popa (87).

Antrenorul Stelei a început cu cei doi jucători transferați de la Astra, Fernando Boldrin și William De Amorim, ca titulari. De asemenea, a jucat din primul minut și Florin Tănase, adus de la FC Viitorul, precum și fundașul Bogdan Mitrea, venit de la Ascoli. Vicecampioana nu a putut conta pe Mihai Pintilii, Bojan Golubovic și Alin Toșca, toți accidentați.

Boldrin, care a fost trecut cu numărul 27 pe foaie de joc, a purtat de fapt numărul 30 pe tricou.

Steaua București — Dinamo București 1-1 (1-1)
Au marcat: William De Amorim (17), respectiv Dorin Rotariu (11).
București, Arena Națională: 28.027 spectatori
Liga I — etapa a cincea

Au evoluat echipele:

Steaua București: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaș, 3. Bogdan Mitrea, 15. Marko Momcilovic — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (căpitan), 30. Fernando Boldrin (19. Adnan Aganovic, 83), 5. Jugurtha Hamroun — 7. Florin Tănase, 29. William De Amorim (20. Vlad Achim, 58). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 9. Alexandru Tudorie, 11. Muniru Sulley, 23. Ovidiu Popescu, 55. Alexandru Bourceanu.

Dinamo București: 1. Laurențiu Brănescu — 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu, 17. Miha Mevlja (căpitan), 7. Steliano Filip — 4. Sergiu Hanca, 6. Azer Busuladzic, 20. Antun Palic (21. Vlad Olteanu, 89) — 9. Dorin Rotariu, 10. Harlem Eddy Gnohere (13. Daniel Popa, 83), 8. Valentin Lazăr (23. Ionuț Șerban, 70). Antrenor: Ioan Andone.
Rezerve neutilizate: 26. Jaime Penedo Cano — 2. Mihai Popescu, 19. Patrick Petre, 27. Andrei Marc.

Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenți: Vasile Marinescu, Adrian Ghinguleac; arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (toți din București)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) — CCA, Mircea Călin (București) — LPF
Cartonașe galbene: Gnohere (14), Tamaș (14), Busuladzic (14), Aganovic (90+1).
Cartonaș roșu: Filip (87).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...