Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova - FC U Craiova 2-0

Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova - FC U Craiova 2-0

Universitatea Craiova a învins-o pe FC U Craiova cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal.

CSU s-a impus în derby-ul celor două echipe din Bănie prin golurile marcate de brazilianul Gustavo (16), cu un şut din întoarcere, la centrarea lui Bogdan Vătăjelu, şi de Ştefan Baiaram (75), din pasa lui Dan Nistor, doi jucători introduşi în repriza secundă.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf şi-a mai creat ocazii mari de gol prin Gustavo (14) şi Ştefan Baiaram (66). Cea mai mare oportunitate a formaţiei pregătite de Nicolo Napoli s-a consumat în min. 23, când portarul Mirko Pigliacelli a respins de sub transversală mingea trimisă cu capul de un coechipier, Nicuşor Bancu.

Un moment controversat s-a petrecut în min. 58, când oaspeţii au cerut un al doilea cartonaş galben pentru Nicuşor Bancu, pentru un fault comis asupra lui William Baeten.

Lovitura de start a fost dată de fostul internaţional Gheorghe Craioveanu, care luni a împlinit 54 de ani.

Derby-ul a fost întrerupt de două ori în debutul său. În min. 5, arbitrul a oprit jocul pentru câteva zeci de secunde din cauza torţelor şi petardelor aruncare la poarta lui Răzvan Popa de galeria formaţiei FC U Craiova. Jocul a fost întrerupt din nou în min. 10, de data aceasta pentru circa 10 minute, după ce galeria echipei gazdă a aruncat cu torţe şi petarde la poarta lui Mirko Pigliacelli, dar şi cu artificii, jucătorii fiind trimişi la cabine pentru o perioadă.

Universitatea a reuşit a doua victorie consecutivă şi e neînvinsă de trei partide. FCU Craiova venea după trei meciuri fără eşec, două victorii şi un egal.

În tur, Universitatea s-a impus tot cu 2-0.

CS Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948 2-0 (1-0), Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova
Au marcat:
Gustavo Di Mauro Vagenin (16), Ştefan Baiaram (75).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Cătălin Cursaru (Ploieşti) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...