Fotbal: Adrian Mutu - Avem o echipă mai valoroasă ca a Ungariei

Fotbal: Adrian Mutu - Avem o echipă mai valoroasă ca a Ungariei

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă online, că România are o echipă mai valoroasă decât cea a Ungariei, dar a precizat că jucătorii săi trebuie să evolueze "cu cap" pentru a câştiga meciul direct programat, sâmbătă, la Budapesta, în Grupa A a Campionatului European de de fotbal Under-21.

"Meciurile cu Ungaria au o încărcătură foarte mare. Bineînţeles că este diferită pentru mine, una este din postura jucătorului şi alta acum din postura antrenorului. Dar derby-ul rămâne derby, pentru că aşa îl vedem noi. Va fi un meci foarte greu, sunt sigur că Ungaria va evolua cu multă ambiţie, aşa cum o să facem şi noi. Sper să câştigăm. Cred că avem o echipă mai valoroasă ca a Ungariei. Cred în echipa mea. Chiar dacă nu e cu mult peste, echipa României este mai valoroasă. Într-adevăr, Ungaria a investit mult în infrastructură şi în copii şi juniori, şi pe această cale ţin să-i felicit pentru condiţiile oferite. Sperăm ca într-o zi să fim şi noi la acelaşi nivel. Mâine trebuie să jucăm cu cap, să dictăm ritmul meciului pentru a reuşi să luăm cele trei puncte", a afirmat el.

"Nu mă iau după meciul lor cu Germania. Sunt sigur că mâine vom vedea pe teren o altă Ungarie, mult mai periculoasă. Probabil mult mai aşezată pe faza ofensivă, jucând acasă şi împotriva României. Pentru că, repet, la nivel de naţională cred că este un derby. Faptul că Ungaria îşi joacă ultima şansă de calificare face meciul şi mai dificil pentru noi. În acelaşi timp, şi noi suntem conştienţi că o victorie ne-ar pune într-o poziţie favorabilă de a ne califica în ultimele opt. Bineînţeles că mă gândesc la schimbări în echipă, dar sincer vă spun că nu am decis încă nimic. Nici primul unsprezece, încă am anumite dubii", a adăugat selecţionerul.

Adrian Mutu a menţionat că prima reprezentativă a României a dominat meciul cu Macedonia de Nord, câştigat cu 3-2, în preliminariile CM 2022. "L-am văzut împreună cu băieţii. A fost un meci la dispoziţia noastră, cu un final nebun. Dar mă bucur că până la urmă am reuşit să luăm cele trei puncte", a mai spus Mutu.

Echipa naţională de fotbal Under 21 a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19:00, pe stadionul Uj Bozsik din Budapesta, selecţionata Ungariei, în a doua sa partidă din Grupa A a Campionatului European de tineret 2021.

În ultimul meci din faza grupelor, România va juca împotriva Germaniei, pe 30 martie, de la ora 19:00, pe aceeaşi arenă.

La 24 martie, reprezentativa de tineret a României a terminat la egalitate cu echipa similară a Olandei, 1-1 (1-1), în meciul său de debut în Grupa A .

Faza grupelor se desfăşoară în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…