Fotbal: Adrian Mutu - "Eu nu sunt acuzat de evaziune fiscală"

Fotbal: Adrian Mutu - "Eu nu sunt acuzat de evaziune fiscală"

Atacantul român Adrian Mutu a dat publicității un comunicat, pe contul său Facebook, în care a ținut să precizeze că nu este acuzat de evaziune fiscală în cadrul operațiunii declanșate de justiția din Italia și în care numele său a fost menționat de presa din peninsulă. "Eu nu sunt acuzat de evaziune fiscală, așa cum redau ziarele și televiziunile din România (încă o aberație!!) Ce se întâmplă în Italia e exact ce s-a întâmplat în România cu Ťdosarul transferurilorť în care erau acuzați președinții de cluburi și agenții de jucători, așa zișii Ťprocuratoriť, nu jucătorii care au fost transferați de aceștia!! Asta se investighează în Italia, transferurile, mai bine zis dacă cluburile au declarat toți banii, câți bani au dat la agenți și dacă aceștia au declarat banii încasați!!! Eu nu am fost citat să mă prezint pentru declarații!!", a scris Mutu în mesajul său.

Poliția financiară italiană a efectuat marți percheziții la sediile a 35 de cluburi italiene de fotbal din primele două divizii, între care trei de top — AC Milan, Lazio Roma și SSC Napoli—, ca urmare a descoperirii unei vaste rețele de evaziune fiscală. Cu această ocazie au fost ridicate numeroase documente, fiind pus totodată sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane euro, după cum a anunțat presa italiană.

Operațiunea, denumită "Fuorigioco" este coordonată de procuratura din Napoli și vizează, conform ultimelor date prezentate de cotidianul Gazzetta dello Sport, transferurile a 27 de fotbaliști, între care și cel al lui Adrian Mutu, de la Juventus la Fiorentina.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...