Fotbal: Ajax, clubul din Europa care a format cei mai mulţi jucători, relevă un studiu

Fotbal: Ajax, clubul din Europa care a format cei mai mulţi jucători, relevă un studiu

Ajax Amsterdam este clubul din Europa care a format cei mai mulţi jucători, relevă un studiu al CIES Football Observatory, care a luat în calcul fotbaliştii din cele mai importante 31 de campionate de pe continent.

La fel ca în octombrie 2017, Ajax este pe primul loc, gruparea olandeză formând 77 de jucători care sunt legitimaţi în cele mai importante campionate din Europa. Ajax este urmată de patru cluburi din Europa de Est: Dinamo Kiev şi Partizan Belgrad, cu câte 69 de jucători, Dinamo Zagreb - 66, Steaua Roşie Belgrad - 64.

Pe următoarele locuri sunt: 6. Sporting Lisabona - 58 de jucători, 7. Real Madrid - 53, 8. Sparta Praga -52, 9. Dinamo Minsk şi Hajduk Split - câte 50.

Niciun club din Liga I nu apare în primele 50 de locuri.

Conform definiţiei date de UEFA, cluburile formatoare sunt echipele la care jucătorii au evoluat cel puţin trei sezoane între 15 şi 21 de ani.

Dacă sunt luaţi în calcul doar jucătorii din principalele cinci campionate, Anglia, Franţa, Italia, Spania şi Germania, atunci pe primul loc este Real Madrid, cu 36 de jucători. Real le devansează pe Olympique Lyon (35) şi FC Barcelona (34). AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: AFC Ajax/ Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...