Fotbal: Alexa (ASU Poli Timişoara) - Se fac toate eforturile pentru a reuşi această promovare istorică

Fotbal: Alexa (ASU Poli Timişoara) - Se fac toate eforturile pentru a reuşi această promovare istorică

Dan Alexa, instalat în funcţia de antrenor principal al echipei ASU Politehnica Timişoara în locul lui Octavian Benga, a declarat, joi, că toată lumea din club face eforturi pentru a se realiza "promovarea istorică" în Liga I.

"Tot ce se face, toate eforturile, sunt pentru a reuşi această promovare istorică. Timişoara are nevoie de Poli, Poli are nevoie de Liga I. Cred că a trecut destulă vreme în care s-a suferit din punctul ăsta de vedere. Lumea are nevoie de un refresh, să vadă Politehnica în prima ligă şi să fie convinşi că toţi cei care ne ocupăm de această echipă vom face tot ce ţine de noi pentru a putea reuşi performanţa asta", a spus tehnicianul, conform site-ului oficial al clubului bănăţean.

Dan Alexa, care a ocupat funcţia de manager general până acum, a explicat că el trebuia să ocupe postul de director tehnic, dar Octavian Benga nu a acceptat şi şi-a reziliat contractul. În aceste condiţii, Alexa a preluat funcţia de antrenor principal.

"A fost şi pentru noi o situaţie neaşteptată. Eu am acceptat imediat, pentru că în momentul acesta este o situaţie grea. Tavi (n.r. Octavian Benga) a plecat. Îmi pare rău, despre Tavi am să vorbesc frumos tot timpul, este un antrenor talentat, care a avut rezultate bune aici. Din păcate, nu a înţeles că aici tot timpul s-a lucrat în echipă. Cred că nu e loc de orgoliu. Am discutat şi cu el, am încercat să-i explic că poziţia lui de antrenor principal nu se schimbă (n.r. - o dată cu instalarea sa ca director tehnic). I-am spus că rămâne antrenor principal, decide absolut tot ce ţine de mersul echipei, era problema doar să se sfătuiască, nu neapărat cu mine, ci cu toţi oamenii care decid în clubul acesta. El a înţeles greşit, din punctul meu de vedere, cred că a fost o decizie luată din orgoliu, care nu şi-a avut rostul. Cred că s-a pripit, dar îi doresc multă baftă. Cât timp a fost aici şi-a făcut foarte bine treaba. Dar obiectivele lui Poli sunt pentru mine tot ce contează în momentul acesta şi dacă e ceva care simt că nu merge bine, o să ridic problema sau o să iau măsuri", a menţionat el.

"Cred că echipa este mult întărită valoric faţă de sezonul trecut, avem jucători care au foarte multe meciuri în Liga I, jucători care sunt legaţi de Timişoara. Avem un lot bun, de care sunt foarte mulţumit, asta îmi dă foarte multă încredere. Suntem ca valoare a lotului în primele şase echipe, din păcate apar situaţii precum cele cu testările COVID, unde nu ştii niciodată pe cine te bazezi şi pe cine nu. Acum s-a mai reglat, cine a avut nu va mai face testele. Important e ca toată lumea să creadă că putem câştiga şi că putem să fim acolo la promovare", a adăugat noul antrenor.

Clubul de fotbal din Liga a II-a ASU Poli Timişoara a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial , că a întrerupt colaborarea cu antrenorul principal Octavian Benga, în locul său fiind instalat Dan Alexa, cel care a ocupat până acum funcţia de manager general.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”