Fotbal: Am făcut o partidă bună cu Spania, a declarat selecționerul naționalei României, Anghel Iordănescu

Fotbal: Am făcut o partidă bună cu Spania, a declarat selecționerul naționalei României, Anghel Iordănescu

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică seara, într-o conferință de presă, că tricolorii au făcut o partidă bună contra campioanei europene, Spania, încheiată cu scorul de 0-0, pe Cluj Arena. * Fotbal: România — Spania 0-0, în meci amical

''Consider că am făcut o partidă bună, în care am avut multe momente bune de joc. A fost un test extrem de util și prin prisma valorii adversarului. M-am bucurat că jucătorii mei au respectat planul tactic și au evoluat cu multă inteligență'', a declarat Iordănescu.

''An ajuns și la poartă printr-o tranziție pozitivă extrem de bună. Îi felicit pe băieți încă o dată și mulțumesc publicului pentru susținere'', a adăugat selecționerul.

''Știam că Spania are o posesie bună a mingii și o circulație bună și am încercat să jucăm o tranziție pozitivă, care să ne aducă mai repede în față porții'', a precizat Iordănescu.

Tehnicianul a apreciat că mai sunt ''foarte multe lucruri pe care nu le putem rezolva decât în timp'', amintind că încă ''sunt mulți jucători care nu au continuitate la echipele de club''.

''Sunt în continuare jucători care pot spera să urce în avionul de Franța (pentru EURO 2016, n. red.), lista rămâne deschisă'', a subliniat antrenorul.

Iordănescu a remarcat prestația bună a lui Nicolae Stanciu, desemnat cel mai bun om al meciului: ''A făcut o partidă bună, ca și cu Lituania. Sunt convins că Stanciu va rămâne cu picioarele pe pământ, dar trebuie ca și presa și clubul să îl ajute''.

Selecționerul a remarcat faptul că a utilizat patru jucători tineri în meciul cu Spania, Ivan, Filip, Stanciu și Andone. ''Sperăm să crească, mai sunt și alții în campionat și în exterior pentru lotul de Franța, însă e foarte greu când întâlnești echipe mari''.

Iordănescu a amintit că Spania a aliniat jucători de Champions League și Europa League, care joacă la Barcelona, Real Madrid, dar și la Juventus, Chelsea sau Manchester United, ''iar noi ne luptăm cu play-off-ul nostru''.

Anghel Iordănescu a vorbit și despre lipsa de eficacitate cu care se confruntă naționala României: ''Ne putem gândi că nu finalizăm. Avem prea puține zile să pregătim jocurile. Am avut posibilitatea să discutăm mai multe cu jucătorii, să stabilim niște trasee, dar în final valoarea jucătorilor va fi cea care face diferența''.

''Ne gândim la finalizare, dar ne bucură și faptul că defensiva și echipa întreagă au reușit să nu primim gol. De un an și jumătate naționala nu a pierdut niciun joc'', a subliniat Iordănescu.

Tehnicianul consideră că egalul cu Spania, fosta campioană mondială și campioană europeană la ultimele două ediții ale întrecerii continentale, contează pentru moralul jucătorilor: ''Va fi un plus în ceea ce privește moralul până la meciul cu Franța. Însă mai sunt, însă, turneul din Italia și ultimul meci dinaintea plecării la EURO 2016''.

Iordănescu a mai spus că e prea devreme să vorbim despre cum vom juca împotriva Franței, echipă în fața căreia vom debuta la EURO 2016, pe 10 iunie.

Echipele naționale de fotbal ale României și Spaniei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical în cadrul pregătirilor pentru participarea celor două formații la EURO 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…