Fotbal american: Tampa Bay Buccaneers, învingătoare în Super Bowl - ediţia 2021

Fotbal american: Tampa Bay Buccaneers, învingătoare în Super Bowl - ediţia 2021

Echipa Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară în istoria sa trofeul Super Bowl, detronând-o pe Kansas City Chief, formaţie pe care a învins-o cu 31-9 în finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), cel mai aşteptat eveniment sportiv de pe continentul nord-american, care a avut loc duminică seara la Tampa (Florida).

Cu această ocazie celebrul quartreback Tom Brady, în vârstă de 43 ani, şi-a trecut în palmares al şaptelea titlu de campion al NFL în 21 de sezoane, confirmând încă o dată că este cel mai mare jucător din istoria acestei competiţii.

Brady a fost desemnat, de altfel, cel mai valoros jucător (MVP) al meciului, pe parcursul căruia şi-a condus echipa cu o mână de fier, reuşind trei lansări de touchdown, fructificate de colegii săi din ofensivă.

Buccaneers, care cucerise primul său trofeu în 2003, a devenit cu această ocazie prima echipă din NFL care a disputat un Super Bowl pe propria arenă, Raymond James Stadium.

Din cauza măsurilor pentru combaterea Covid-19, în tribune au fost prezenţi doar 25.000 de spectatori, inclusiv 7.500 de angajaţi ai serviciilor de sănătate, presăraţi printre 30.000 de decupaje de carton cu feţe fericite.

Vedeta muzicii country Eric Church şi cântăreaţa Jazmine Sullivan au interpretat imnul Statelor Unite, în timp ce tradiţionalul show din pauza Super Bowl-ului a fost susţinut de solistul R&B The Weeknd.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria