Fotbal: Anglia - Jucătorii europeni vor avea nevoie de un permis de muncă după Brexit

Fotbal: Anglia - Jucătorii europeni vor avea nevoie de un permis de muncă după Brexit

Fotbaliştii europeni vor avea nevoie de un permis de muncă pentru a putea juca în Anglia după Brexit, au anunţat instanţele fotbalului englez după validarea de către guvern a planului lor referitor la viitoarele modalităţi de recrutare, scrie AFP.

"Federaţia engleză de fotbal (FA), Liga engleză de fotbal (EFL) şi Premier League au prezentat luna trecută proiectul lor referitor la obţinerea permiselor de muncă, iar acesta a fost aprobat acum de către Ministerul de Interne", precizează FA într-un comunicat.

Fără nicio surpriză, acest proiect prevede ca, începând din 31 decembrie, data la care Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană, cluburile engleze vor fi nevoite să solicite un permis de muncă de la autorităţile fotbalistice pentru a putea recruta jucători europeni, aşa cum au procedat până acum în cazul fotbaliştilor din afara UE.

Acordarea acestui permis se va face printr-un sistem de puncte, pe baza numărului de selecţii ale jucătorului în echipa sa naţională şi la categoriile de tineret, prestigiul clubului de la care provine (nivelul campionatului său, clasarea în acest campionat, parcursul în competiţia europeană) şi numărul său de apariţii alături de acest club.

Cluburile engleze nu vor putea recruta mai mult de trei jucători străini cu vârsta sub 21 de ani în timpul perioadei de mercato din iarnă şi nu mai mult de şase într-un sezon.

Un alt aspect care va schimba radical situaţia: ieşirea Marii Britanii din UE înseamnă că Anglia va intra sub incidenţa regulilor FIFA care interzic recrutarea de jucători străini sub 18 ani.

Aceste noi dispoziţii sunt menite să contribuie la garantarea faptului că "nicio măsură legată de Brexit nu are un efect nefast asupra succesului Premier League sau a perspectivelor echipelor engleze", potrivit lui Richard Masters, preşedintele Premier League, citat în comunicat.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”