Fotbal: Arnar Vidarsson (Islanda) - România e favorită, dar nu e de ajuns pentru a câştiga un meci

Fotbal: Arnar Vidarsson (Islanda) - România e favorită, dar nu e de ajuns pentru a câştiga un meci

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Islandei, Arnar Vidarsson, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că România porneşte ca favorită în meciul de joi, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a câştiga.

"Consider că este normal ca echipa României să fie favorită în acest meci, pentru că joacă pe teren propriu şi au mai multă experienţă. S-au făcut progrese extraordinare în ultimii doi ani în dezvoltarea echipei. Deci ei sunt favoriţi, dar asta nu este întotdeauna de ajuns pentru a câştiga un meci. Sunt foarte impresionat de evoluţia echipa României din ultimul timp. Şi am fost impresionat şi de jocul echipei României din meciul tur. Eu nu vorbesc niciodată despre jucători la modul individual, pentru mine ca antrenor este mult mai important să urmăresc echipa. Echipa României este una bună, cred că asta este mai important pentru noi. Ştiu că echipa României va încerca să ocupe locul doi la finalul preliminariilor, dar vom încerca să le punem piedici, chiar dacă ştim că va fi greu", a declarat Vidarsson.



În ceea ce priveşte echipa sa, selecţionerul islandez a afirmat că încearcă să construiască un grup nou, bazat pe jucători tineri: "Noi încercăm să formăm o nouă echipă, să dezvoltăm un nou sistem de joc. Credem că am avansat în procesul acesta de dezvoltare, încercăm să acordăm mai multă atenţie tinerilor care au căpătat mai multă experienţă. Jucătorii mai experimentaţi se adaptează şi ei jocului cu coechipierii mai tineri".

Vidarsson s-a declarat încântat de stadionul Steaua, unde va avea loc partida şi de calitatea terenului de joc.

"Sunt fericit că mă aflu la Bucureşti, am mai fost aici ca jucător cu mulţi ani în urmă. Mă bucur să găsesc acest stadion modern, cu un teren perfect. Din păcate stadionul va fi gol. Sunt trist pentru asta pentru că ştiu pasiunea românilor pentru fotbal", a mai spus Vidarsson.

Jucătorul Birkir Bjarnason a afirmat că se aşteaptă la o partidă dificilă în compania României: "În echipa noastră sunt mulţi jucători tineri, încercăm să construim o echipă nouă. În ceea ce priveşte meciul de mâine noi ne-am concentrat mai mult pe jocul nostru. Ştim despre echipa României că este un o puternică şi cred că va fi un joc interesant".



România va juca pe 11 noiembrie cu Islanda (Stadionul Steaua - Bucureşti, 21:45) şi pe 14 noiembrie cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark - Vaduz, 19:00), ultimele sale meciuri din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au nevoie de două victorii pentru a fi siguri de ocuparea locului doi şi calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /