Fotbal: Atacantul Edinson Cavani a semnat pe un sezon cu Manchester United

Fotbal: Atacantul Edinson Cavani a semnat pe un sezon cu Manchester United

Atacantul uruguayan Edinson Cavani, liber de contract după plecarea de la Paris Saint-Germain, în această vară, a semnat o înţelegere pe un sezon cu Manchester United, a anunţat clubul englez de fotbal, luni, chiar înainte de închiderea oficială a perioadei de mercato, informează AFP.

"Manchester United este fericit să anunţe sosirea atacantului Edinson Cavani. Internaţionalul uruguayan se alătură clubului nostru cu contract pe un an, cu opţiune pentru un sezon suplimentar", a precizat gruparea de pe Old Trafford într-un comunicat.

Sosit la Paris în 2013, după un transfer de la Napoli contra sumei de 63,5 milioane euro, Cavani a disputat 301 meciuri şi marcat 200 de goluri în toate competiţiile pentru PSG, viitoarea adversară a lui Manchester United în grupele Ligii Campionilor.

Uruguayanul s-a mai aflat în această perioadă şi în vizorul echipelor Benfica Lisabona şi Atletico Madrid.

Tot luni, Manchester United a anunţat că a ajuns la un acord cu Atalanta Bergamo pentru transferul lui Amad Traore, un jucător ivorian în vârstă de 18 ani, care va rămâne însă la echipa italiană până în luna ianuarie. Valoarea transferului se ridică la 20 milioane de lire sterline (22 milioane euro), potrivit presei britanice.

''Diavolii roşii'' l-au transferat şi pe fundaşul brazilian Alex Telles, de la Porto. Sud-americanul a semnat un contract pe patru ani, cu opţiune pentru un sezon, iar presa a relatat că suma de transfer ar fi de 13,5 milioane de lire sterline (14,9 milioane euro).

Telles (27 ani) şi-a început cariera profesionistă în 2012, la clubul Gremio Porto Alegre, iar în 2014 a plecat la Galatasaray Istanbul, care l-a împrumutat un an mai târziu la Inter Milano. Alex Telles a ajuns în vara anului 2016 la Porto, pentru care a jucat 196 de partide.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...