Fotbal: Atletico Madrid, victorie cu FC Barcelona, în La Liga

Fotbal: Atletico Madrid, victorie cu FC Barcelona, în La Liga

Echipa Atletico Madrid a învins sâmbătă seara cu 2-0 pe FC Barcelona, în derby-ul etapei a 8-a din La Liga, madrilenii trecând provizoriu pe poziţia a 2-a a clasamentului, în timp ce criza de la clubul catalan după plecarea lui Messi se adânceşte.

Pe Wanda Metropolitano, Thomas Lemar a deschis scorul în minutul 23 pentru gazde, iar Luis Suarez a închis tabela de marcaj în minutul 44, înscriind în poarta fostei sale echipe.

Deşi statistic catalanii au stat mai bine decât Atletico, ei nu au reuşit să-şi creeze multe ocazii de gol, iar alteori portarul gazdelor, Jan Oblak, a avut intervenţii salvatoare.

Cu 17 puncte, Atletico Madrid este pe poziţia secundă momentan în clasament, după Real Madrid, cel puţin până la meciurile lui Real Sociedad şi Sevilla FC de duminică seara.

FC Barcelona este în schimb pe locul 9, cu 12 puncte, iar în ciuda declaraţiilor conducerii clubului, scaunul antrenorului Ronald Koeman se clatină serios.

Tot sâmbătă, pe Estadio Iberostar, Mallorca s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Levante. Singurul gol a fost reuşit de Angel Luis Diaz în minutul 75. Gazdele ocupă poziţia a 11-a, cu 11 puncte, iar Levante este pe 17, cu 4 puncte.

Osasuna a reuşit o victorie in extremis, 1-0 acasă cu Rayo Valecano, golul venind abia în minutul 90+1 din gheata lui Manu Sanchez. Osasuna ocupă locul 5 cu 14 puncte, în timp ce Rayo este mai jos cu o treaptă, având 13 puncte.

O surpriză oarecum s-a înregistrat la Cadiz, acolo unde echipa gazdă, fără românul Florin Andone, a reuşit să încheie la egalitate, 0-0, partida cu Valencia. Cadiz este pe poziţia a 14-a, cu 7 puncte, în timp ce Valencia este pe 8, cu 12 puncte.

După cum se ştie, vineri s-a disputat Athletic Bilbao - Alaves, scor 1-0.

Celelalte partide ale etapei vor avea loc duminică seara.

În prezent, podiumul este Real Madrid (17 puncte), Atletico Madrid (17 puncte), Real Sociedad (16 puncte). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”