Fotbal: Balonul de Aur nu se va acorda în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Fotbal: Balonul de Aur nu se va acorda în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Balonul de Aur, cel mai important premiu al fotbalului mondial, nu va fi acordat în acest an, pentru prima oară de la înfiinţarea lui în 1956, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Organizatorii de la revista France Football au anunţat luni că abandonarea unor ligi şi amânarea unor competiţii ca EURO 2020 şi Copa America nu ar fi permis un vot corect.

''Circumstanţe excepţionale, decizii excepţionale. Un asemenea an unic, nu poate şi nu ar trebui să fie tratat ca un an ordinar'', se arată în comunicatul France Football.

Balonul de Aur se acord în urma votului unui juriu internaţional de jurnalişti. Între 2010 şi 2015, France Footbal şi FIFA şi-au unit forţele pentru atribuirea acestui premiu, dar din 2016, forul internaţional al fotbalului a decis să atribuie propriile premii. Primul Balon de Aur feminin a fost decernat începând cu anul 2018.

Balonul de Aur 2019 a fost câştigat de argentinianul Lionl Messi, care deţine recordul de trofee câştigate (6), fiind urmat de celălalt star mondial, Cristiano Ronaldo (5).

France Football a precizat că viitoarea ediţie a Balonului de Aur va fi acordată pentru anul 2021.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria