Fotbal: Belgia va încheia anul pe prima poziţie a clasamentului FIFA

Fotbal: Belgia va încheia anul pe prima poziţie a clasamentului FIFA

Selecţionata de fotbal a Belgiei va încheia anul pe prima poziţie a clasamentului mondial FIFA, pentru a patra oară consecutiv, în urma rezultatelor înregistrate în ultimele meciuri internaţionale oficiale din 2021, disputate săptămâna aceasta, informează presa sportivă belgiană.

Naţionala pregătită de Roberto Martinez domină fără întrerupere ierarhia Federaţiei internaţionale din septembrie 2018, iar acum risca să fie detronată de cvintupla campioană mondială Brazilia, aflată pe locul secund, la o diferenţă foarte mică de puncte.

Pentru a fi sigură că rămâne în fotoliul de lider până la sfârşitul anului, Belgia trebuia să învingă Ţara Galilor, marţi seara la Cardiff, dar acest lucru nu s-a întâmplat, meciul din preliminariile CM 2022 încheindu-se la egalitate, 1-1.

Brazilia putea profita de acest rezultat pentru a-i detrona pe belgieni, însă Selecao a obţinut la rândul ei doar o remiză în partida cu Argentina (0-0), disputată la San Juan, astfel că rocada în fruntea clasamentului FIFA nu se va mai produce.

Belgia va păstra astfel primul loc în această ierarhie cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie, când sunt programate următoarele meciuri interţări din America de Sud.

FIFA va da publicităţii noul său clasament pe naţiuni în data de 25 noiembrie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...