Fotbal: Bergodi (U Craiova) - La Mediaş vom da un examen de maturitate, va fi un meci dificil din punct de vedere mental

Fotbal: Bergodi (U Craiova) - La Mediaş vom da un examen de maturitate, va fi un meci dificil din punct de vedere mental

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă online, că formaţia sa va da un examen de maturitate cu Gaz Metan Mediaş, precizând că partida va fi una dificilă din punct de vedere mental deoarece vine după victoria importantă cu liderul CFR Cluj.

"E un meci dificil din punct de vedere mental. Pentru că noi venim după un meci foarte bun câştigat cu CFR Cluj, care ne-a dat încredere. Iar acum la Mediaş vom avea un examen de maturitate. Trebuie să arătăm ca o echipă care ştie ce trebuie să facă, şi nu mă refer la valoarea echipei. Nu cred că jucătorii mei vor intra relaxaţi cu Mediaş. Eu îi consider inteligenţi şi profesionişti. Ştiu şi ei că avem numai de pierdut dacă intrăm relaxaţi sau dacă ne gândim că putem câştiga uşor. Nu există aşa ceva în fotbal. Când eşti un pic cu nasul pe sus fotbalul te pedepseşte imediat. Aşa că băieţii sunt sigur că au capacitatea să înţeleagă acest lucru şi faptul că acesta este un meci la fel ca şi cel cu CFR Cluj. Aşa că mental trebuie să fim pregătiţi 100%", a spus tehnicianul, conform contului oficial de YouTube al grupării oltene.

"Să spui că acesta este cel mai uşor meci... în fotbal asta mi se pare o prostie. Noi am pregătit meciul la fel, mai puţin tehnico-tactic, pentru că normal că Gaz Metan joacă altfel. Nu ştiu cu cine vor juca adversarii în atac pentru moment. Am citit şi eu că mai mulţi jucători de acolo nu şi-au prelungit contractele. Dar noi trebuie să ne gândim la ce facem noi pe teren. Mă uit la echipa adversă, normal, dar pe mine mă interesează mai mult cum trebuie să jucăm noi", a adăugat el.

Bergodi susţine că formaţia sa nu poate fi în acest moment favorită la titlu deoarece se află în spatele echipei CFR Cluj în clasamentul play-off-ului Ligii I. "Presiune există întotdeauna, dar CFR este în continuare înaintea noastră. Aşa că nu văd cum putem fi noi favoriţi la titlu. Nu există acest lucru. Noi trebuie să jucăm bine cu Gaz Metan, însă bătăliile mediatice nu ne interesează. Nu ne va fi uşor să avem un parcurs perfect de acum încolo, dar până acum ne-am comportat foarte bine. Am jucat, echipa a crescut nivelul de la meci la meci. Aşa că eu cred că putem face un final frumos. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, mental, fizic, dar repet, CFR tot are un punct în faţa noastră. Şi atunci noi nu trebuie să ne gândim la nimic. Doar să dăm 100% la fiecare meci pentru a câştiga", a afirmat Cristiano Bergodi.

Antrenorul italian nu se aşteaptă la o coaliţie a anumitor echipe din play-off împotriva Universităţii Craiova. "Nu mă aştept la o coaliţie împotriva Universităţii. Eu sper să fie un fotbal curat până la sfârşitul campionatului. Din punctul nostru de vedere, noi trebuie să jucăm bine pe teren 100%. Altceva nu trebuie să ne intereseze, pentru că nu facem decât să pierdem energie psihică. Aşa că nu are rost să ne gândim la ce se poate întâmpla în afara gazonului. Eu sunt norocos că am o echipă foarte bună, o echipă cu încredere. Mă bucur să am la dispoziţie un lot foarte valoros", a explicat el.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova întâlneşte, vineri, de la ora 20:00, în deplasare, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a a play-off-ului Ligii I.
AGERPRES (V, AS - autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…