Fotbal: Bogdan Lobonţ - Meciul Rapid-Dinamo nu e derby, ambele echipe joacă în play-out

Fotbal: Bogdan Lobonţ - Meciul Rapid-Dinamo nu e derby, ambele echipe joacă în play-out

Fostul internaţional Bogdan Lobonţ, în prezent selecţionerul reprezentativei Under-20 a României, a declarat, vineri, că meciul Rapid - Dinamo, programat, duminică, la Mioveni, nu este un derby deoarece se dispută în play-out-ul Ligii I de fotbal.

"Rapid - Dinamo e în play-out. Azi, acest meci nu este un derby. Nu e derby, ţinând cont că ambele joacă în play-out. Dar răspunsul meu e valabil pentru azi, dacă în viitor reuşesc să urce şi să se întoarcă acolo sus unde le este locul atunci vom putea vorbi din nou despre un derby între Rapid şi Dinamo. Am fost obişnuiţi să spunem derby la Rapid - Dinamo şi poate ne e mai greu să acceptăm că în momentul de faţă nu mai este derby", a spus fostul portar, campion al României atât cu Rapid, cât şi cu Dinamo.

Lobonţ a menţionat că nu va putea fi prezent la inaugurarea noului Stadion Giuleşti din 26 martie deoarece selecţionata U20 pe care o conduce are programate în acea perioadă meciuri amicale cu Norvegia (24 martie) şi Elveţia (28 martie).

"Sincer, nu pot să ajung la inaugurarea stadionului Giuleşti. Am primit invitaţie de la Lucian Ionescu, am luat legătura cu el, dar nu pot să ajung pentru că avem acţiune. Cu altă ocazie, dacă timpul îmi permite, voi veni cu mare drag. O parte din istoria mea e în Giuleşti, chiar dacă acum e totul schimbat. Acolo am făcut primii paşi în fotbalul mare, cu toate că am început să joc la Hunedoara. E un lucru minunat că s-au construit noi stadioane, şi Giuleşti, şi Arena Naţională de ceva timp, şi arena de la Sfântu Gheorghe şi toate celelalte. Încet lucrurile încep să se mişte, eu mi-aş dori ca şi Timişoara, Braşov, Iaşi, Hunedoara să aibă stadioane pentru că în continuare România produce talente", a menţionat Lobonţ.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...