Fotbal: Brazilia va găzdui Copa America 2021, în locul Argentinei şi Columbiei (oficial)

Fotbal: Brazilia va găzdui Copa America 2021, în locul Argentinei şi Columbiei (oficial)

Brazilia va fi gazda ediţiei din acest an a competiţiei Copa America la fotbal, a cărei lovitură de start urmează va fi dată pe 13 iunie, după retragerile Columbiei şi Argentinei, a confirmat preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, informează AFP şi EFE.

"Brazilia va organiza Copa America", a declarat Bolsonaro, asigurând că cel puţin patru dintre cele 27 de state braziliene sunt dispuse să găzduiască meciurile acestui turneu rezervat selecţionatelor celor zece ţări din America de Sud.

Şeful de cabinet al preşedintelui brazilian, Luis Eduardo Ramos, care luni lăsase să planeze unele dubii, afirmând că nimic nu este încă decis în această privinţă, a postat un mesaj pe Twitter în care a scris: ''Confirmat: Copa America va avea loc în Brazilia".

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat la rândul ei că meciurile din cadrul turneului Copa America 2021 se vor disputa în oraşele Brasilia, Rio de Janeiro, Cuiaba (statul Matto Grosso) şi Goiania (statul Goias).

Turneul trebuia să aibă loc iniţial în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urma să fie găzduit de Columbia şi Argentina.

CONMEBOL a fost nevoită să renunţe însă la meciurile găzduite de Columbia din cauza mişcărilor sociale din această ţară, în timp ce Argentina s-a retras ca urmare a crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește