Fotbal: Brazilianul Ederson Moraes (Benfica Lisabona), cel mai scump portar din lume

Fotbal: Brazilianul Ederson Moraes (Benfica Lisabona), cel mai scump portar din lume

Brazilianul Ederson Moraes, cerberul buturilor lui Benfica Lisabona, este aproape de a deveni cel mai scump portar după ce Manchester City a făcut clubului lusitan o ofertă de 35 milioane lire sterline, relatează presa engleză.

Moraes (23 ani), care face vizita medicală înainte de a semna contractul cu echipa lui Pep Guardiola, va depăși recordul în lire sterline privind transferul unui portar. Italianul Gianluigi Buffon deține recordul din 2001, când Juventus a plătit lui Parma suma de 32,6 milioane lire sterline. În euro, Buffon rămâne însă cel mai scump transfer cu 50 milioane euro, conform ratei dintre lira sterlină și euro din 2001, comparativ cu 40 milioane euro pentru Morases, la actuala rată de schimb.

Moraes joacă din 2015 la Benfica, care l-a achiziționat cu 500.000 de euro de la Rio Ave, grupare care urmează să încaseze însă 50% din viitorul transfer al brazilianului. Acesta se va bate pentru titularizare la City cu chilianul Claudio Bravo, cu prestații dezamăgitoare în acest sezon, în timp ce argentinianul Willy Caballero a fost lăsat să plece după ce și-a încheiat contractul de 5 ani cu Manchester City. Nu este clar dacă Joe Hart, împrumutat la Torino, va reveni sub comanda lui Guardiola sau va fi lăsat să plece.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...