Fotbal: Buffon și-a anunțat retragerea din selecționata Italiei după ratarea calificării la CM 2018

Fotbal: Buffon și-a anunțat retragerea din selecționata Italiei după ratarea calificării la CM 2018

Portarul Gianluigi Buffon și-a anunțat retragerea din reprezentativa Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială de fotbal, competiție la care spera să participe pentru a șasea oară în cariera sa, anul viitor în Rusia.

Italia a remizat pe teren propriu cu Suedia (0-0), luni seara la Milano, în manșa secundă a barajului pentru calificarea la CM 2018, scandinavii obținând biletul pentru turneul final grație victoriei cu 1-0 din meciul tur.

În vârstă de 39 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii, tot cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat. El a adunat de atunci 175 de selecții, fiind mai întâi rezervă, apoi titular iar în ultimii ani căpitanul naționalei Italiei, cu care a câștigat Cupa Mondială în 2006.

"Sunt dezamăgit, însă nu pentru mine, ci pentru acest grup. Pentru că am ratat un obiectiv care, la nivel social, era important. Aceasta este singura mea dezamăgire și nu faptul că îmi închei cariera la națională. Timpul trece pentru toți, este un tiran, și așa este corect să fie", a declarat Buffon, cu ochii în lacrimi, la finalul partidei cu Suedia.

Alți doi internaționali italieni, mijlocașul Daniele De Rossi și fundașul central Andrea Barzagli, ambii campioni mondiali în 2006, alături de Buffon, și-au anunțat retragerea din reprezentativa țării lor, după ratarea calificării la Mondialul din Rusia. Cei trei erau, de altfel, ultimii componenți ai echipei care a câștigat titlului mondial în urmă cu mai bine de un deceniu.

De Rossi, în vârstă de 34 ani, a disputat 117 meciuri pentru naționala țării sale, în timp ce Barzagli (36 ani) își încheie cariera internațională cu 73 de selecții.

"Sunt 16 sau 17 ani de când mă antrenez la Coverciano (centrul de pregătire al selecționatei Italiei — n.red.). Iar gândul că am îmbrăcat acest tricou pentru ultima oară, mă face să mă simt rău. După meci, a fost o atmosferă funebră", a spus De Rossi.

"Este cea mai mare dezamăgire din viața mea, din punct de vedere sportiv. Este o deziluzie unică. Faptul că abandonez acest grup este ceva foarte greu, nu pot să îmi găsesc cuvintele", a spus la rândul său Barzagli.

Giorgio Chiellini, un alt "veteran" din naționala Italiei, în vârstă de 33 ani, nu a anunțat deocamdată dacă își va continua cariera internațională.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...