Fotbal: Bumbescu, la 34 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni - La inaugurarea noului stadion vrem să jucăm un demonstrativ

Fotbal: Bumbescu, la 34 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni - La inaugurarea noului stadion vrem să jucăm un demonstrativ

Fostul fotbalist Adrian Bumbescu a declarat, joi, pentru AGERPRES, la împlinirea a 34 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, că la inaugurarea noului stadion din Ghencea se intenţionează organizarea unui meci demonstrativ în care să joace generaţia 1986 a formaţiei roş-albastre.

"Am fost pe noul stadion, merg mereu să îl văd, e frumos. La inaugurare vrem să facem un meci demonstrativ, noi, ăştia din 1986. Şi o să facem sigur. Vrem să facem un demonstrativ, dar să vedem cu cine. Ar fi fost bine cu Barcelona '86, dar şi de la ei au dispărut mulţi. Ar fi fost superb. Dar putem să jucăm un demonstrativ cu Steaua 2006, cu cei din Cupa UEFA. Trebuie să fie o inaugurare frumoasă la noul stadion", a spus fostul fundaş, care a precizat că noua arenă a fost vizitată, joi, de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu.

Bumbescu susţine că nu poate uita niciodată momentele trăite după câştigarea finalei cu Barcelona din 1986.

"Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la finala de atunci e bucuria de după meci şi momentul întoarcerii la Bucureşti, când ne-au aşteptat oamenii la aeroport. Nu am mai simţit niciodată aşa ceva. Pentru mine nici la Revoluţie nu a fost ca atunci la Otopeni. Au trecut 34 de ani de la Cupa Campionilor Europeni, dar mă simt tânăr ca să spun aşa. Acum ne dăm telefoane între noi... am vorbit cu Lăcătuş, cu Iovan, acum şi cu Piţurcă. Ne felicităm şi noi ăştia, care mai suntem în viaţă. Pentru că uite, de exemplu, primul care mă suna mereu de 7 mai era Bărbulescu. El dimineaţa era primul care mă felicita, dar nu mai e, păcat", a afirmat el.

Aniversarea de astăzi este una tristă, este de părere fostul fundaş, deoarece nu se poate întâlni cu foştii colegi din cauza pandemiei de coronavirus.

"Azi este o aniversare mai tristă pentru că nu putem să ne vedem din cauza coronavirusului ăsta. Dar rămâne acelaşi sentiment de bucurie, de împlinire. Să dea Dumnezeu să trăim cât mai mult şi să ne bucurăm de această zi. Dar uite că încet-încet dispar cam mulţi dintre noi. Însă ne bucurăm că nu am trecut degeaba prin sportul ăsta minunat care e fotbalul. Am făcut performanţă şi am adus glorie ţării. Aşa au şi nepoţii şi rudele ce povesti despre noi. Nu vom face o petrecere după ieşirea din starea de urgenţă. Ne ferim toţi... mai ales Piţurcă, ăsta e panicat rău de tot cu coronavirusul. Aşa că nu reprogramăm întâlnirea de 7 mai de anul ăsta... O să facem în 2021, la 35 de ani... facem o petrecere dublă, ca să recuperăm", a mai spus el.

Joi se împlinesc 34 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni. La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan'' din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc la nivel de club. De altfel, Steaua este prima echipă dintr-o ţară comunistă care a câştigat trofeul continental suprem.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”