Fotbal: Burleanu (FRF) - Până pe 20 decembrie singura variantă de selecţioner cu care lucrăm este Dan Petrescu

Fotbal: Burleanu (FRF) - Până pe 20 decembrie singura variantă de selecţioner cu care lucrăm este Dan Petrescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că până la data de 20 decembrie singura variantă de selecţioner cu care lucrează FRF este Dan Petrescu, tehnician aflat în prezent sub contract cu CFR Cluj.

"Pe 2 decembrie am avut o întâlnire cu Dan Petrescu la Cluj după ce cu o zi înainte avusesem o întâlnire cu patronul clubului CFR Cluj. Întâlnirea cu Dan Petrescu a fost una foarte bună, în care am discutat despre disponibilitate, lot de jucători, viziune, precum şi calendarul echipei naţionale. Ca să concluzionez aceste întâlniri pot să spun că până pe data de 20 decembrie 2021 singura variantă de selecţioner cu care lucrăm este Dan Petrescu", a spus Burleanu.

"Azi am fost împuternicit de către Comitetul Executiv să negociez şi să semnez contractul cu următorul selecţioner al echipei naţionale conform Statutului FRF. Până în momentul confirmării mandatului noului selecţioner, vreau să fac câteva clarificări privind această perioadă. Contractul cu Mirel Rădoi s-a încheiat la termen, pe 30 noiembrie 2021. În ultima perioadă au fost 4 întâlniri între mine, directorul tehnic (n.r. - Mihai Stoichiţă) şi Mirel Rădoi pentru a discuta în ce formă putem continua acest contract. În urma acestor întâlniri, decizia lui Mirel Rădoi a fost aceeaşi, şi anume de a nu mai continua. Deşi nu ne-am îndeplinit obiectivul principal, Mirel Rădoi se bucură de toată aprecierea noastră pentru performanţele naţionalei de tineret din 2019, pentru calificarea la Jocurile Olimpice după 57 de ani, dar şi pentru coeziunea grupului la nivelul primei reprezentative în jurul unei idei de joc care ne dă încredere în ceea ce priveşte campaniile următoare", a adăugat preşedintele.

Acesta a explicat că iniţial a discutat cu Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu, dar ambii au refuzat propunerea de a prelua conducerea primei reprezentative.

"În urma recomandărilor Direcţiei tehnice şi a directorului tehnic am iniţiat mai multe discuţii pentru numirea unui nou selecţioner. Prima întâlnire a fost cu Gheorghe Hagi, a fost prima persoană cu care ne-am întâlnit. A fost o ofertă sinceră din partea noastră şi pot spune că şi el şi-ar fi dorit să sprijine echipa naţională, de data aceasta din rolul de selecţioner. Pe cei care l-au criticat că nu a acceptat această propunere i-aş ruga să fie puţin mai înţelegători cu o persoană care a pus mai presus de orice principii şi valori. Conflictul de interese în care s-ar fi aflat dacă ar fi acceptat acest rol a fost şi argumentul pentru care azi nu-l avem pe Hagi selecţioner. Profit de ocazie pentru a infirma că în această întâlnire au avut loc discuţii de ordin financiar. Apoi pe lista noastră s-a aflat şi Răzvan Lucescu, motiv pentru care m-am aflat la Salonic. Aceeaşi deschidere faţă de echipa naţională am găsit-o şi în ceea ce îl priveşte pe Răzvan Lucescu, însă el este legat de PAOK pentru o perioadă lungă de timp şi o clauză mare de reziliere", a precizat Răzvan Burleanu.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi (40 de ani), a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Rădoi a preluase funcţia de selecţioner la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul lui Mirel Rădoi a expirat la 30 noiembrie 2021.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”