Fotbal: Burleanu afirmă că e posibil ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru EURO 2020

Fotbal: Burleanu afirmă că e posibil ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru EURO 2020

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că este posibil ca Stadionul Dinamo din Șoseaua Ștefan cel Mare să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020.

El a explicat că dintre cele patru stadioane, Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo, pe care România s-a obligat să le modernizeze pentru a primi organizarea Campionatului European, cel din Șoseaua Ștefan cel Mare are probleme în ceea ce privește dreptul de proprietate. Mai exact, Stadionul Dinamo are mai mulți proprietari, unul deține o tribună, altul pista de atletism și așa mai departe.

"Procedura a intrat în linie în ceea ce privește trei din cele patru stadioane, Arcul de Triumf, Steaua și Rapid. Dificultăți mari întâmpinăm la Dinamo. E o situație extrem, extrem de complicată în ceea ce înseamnă dreptul de proprietate asupra stadionului Dinamo. Am rămas mirat să aflu că unul e proprietar pe o tribună, altul pe pista de atletism, apoi altcineva a investit acolo o grămadă de bani, bani care nu se văd. Așa că e o situație extrem de complicată. Nu e o situație clară în ceea ce privește dreptul de proprietate. Când Compania Națională de Investiții face o investiție într-un stadion, acel stadion trebuie să treacă sub CNI. Ca să faci această procedură este nevoie ca o persoană, un reprezentant al unei persoane juridice să facă acest lucru. Iar în momentul de față nu ai o singură persoană care să își poată asuma această responsabilitate", a spus Burleanu.

Întrebat dacă FRF va schimba Dinamo cu o altă arenă din București, Burleanu a răspuns: "Așteptăm reacții din acest punct de vedere, altfel va trebui să identificăm o altă variantă. Așteptăm... dacă am fi identificat o altă variantă ar fi însemnat că Dinamo nu mai are nicio șansă de a intra în acest program guvernamental de investiții".

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...