Fotbal: Burleanu speră că gazonul de la Cluj va fi bun și se felicită că nu a mutat meciul România - Muntenegru pe Arena Națională

Fotbal: Burleanu speră că gazonul de la Cluj va fi bun și se felicită că nu a mutat meciul România - Muntenegru pe Arena Națională

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat joi, într-o conferință de presă, că are speranțe că gazonul de pe Cluj Arena, pe care se va disputa partida echipei naționale de fotbal a României cu Muntenegru, va fi unul bun și se felicită că nu a mutat meciul cu Arena Națională, a cărei suprafață de joc nu este în condiții optime.

"Cred că am făcut o alegere bună faptul că nu am adus meciul cu Muntenegru pe Arena Națională. Am văzut meciul de aseară Steaua — CSM Iași și suprafața de joc nu e foarte bună. Dacă până acum consideram că România are nevoie de stadioane moderne, acum spunem că avem stadioane, dar nu și suprafețe de joc. Tragem speranțe că la Cluj vom avea la ora meciului cu Muntenegru un gazon bun. Nu foarte bun, dar sperăm să avem o echipă care să se prezinte foarte bine la ora jocului", a spus Burleanu.

Președintele a menționat că un expert din străinătate se ocupă zilnic de refacerea gazonului de pe Cluj Arena: "Din păcate, azi nu avem în România expertiza necesară pentru a întreține un gazon de fotbal. De aceea am și apelat la experți din străinătate. De altfel, acum un al doilea expert din afară e zi de zi la Cluj și asistă lucrările de acolo și sperăm ca suprafața să fie în condiții mai bune".

Prima reprezentativă a României ar putea disputa un amical cu Rusia în luna noiembrie, după meciul de pe teren propriu cu Polonia din preliminariile CM 2018 (11 noiembrie), anunță Răzvan Burleanu. "Meciul amical cu Rusia nu este confirmat 100 la sută. Discuțiile sunt demarate, suntem în proces de negociere și așteptăm ca în câteva zile să finalizăm totul. Ne-am dorit să ne pregătim în țara unde urmează să ne calificăm după 20 de ani (n.r. — Rusia este gazda CM 2018) și să jucăm cu o echipă puternică. Rusia a avut un parcurs similar cu al nostru la EURO 2016. Propunerea a venit din partea federației ruse, iar domnul Daum a considerat că e oportun să jucăm acest amical după meciul oficial cu Polonia din preliminarii. El nu va avea loc la Moscova sau Sankt Petersburg, ci la Soci unde temperatura va fi mai bună (n.r. — în luna noiembrie)", a afirmat Burleanu.

Echipa națională a României se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia până vineri, iar sâmbătă dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00.

Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la CM 2018.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria