Fotbal: Burleanu susţine că FRF nu a amânat Hermannstadt - FCSB pentru că la Sibiu nu e cod portocaliu de avertizare meteo

Fotbal: Burleanu susţine că FRF nu a amânat Hermannstadt - FCSB pentru că la Sibiu nu e cod portocaliu de avertizare meteo

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce nu a amânat partida AFC Hermannstadt - FCSB, din sferturile de finală ale Cupei României, deoarece Administraţia Naţională de Meteorologie nu a emis cod portocaliu de de viscol şi temperaturi scăzute la Sibiu.

Şeful FRF a explicat că la Craiova şi Botoşani există avertizare meteo şi de aceea partidele CS Universitatea Craiova - Dinamo şi FC Botoşani - CSM Poli Iaşi au fost amânate.

"E o decizie luată la nivelul Direcţiei de Competiţii care respectă regulamentul, cel care spune că atât timp cât nu ai un caz de forţă majoră nu poţi să amâni un meci. Judeţul Sibiu nu este sub un cod portocaliu de atenţionare meteo", a spus Burleanu.

La aproximativ o oră după această declaraţie, arbitrul Cătălin Popa a amânat debutul partidei AFC Hermannstadt - FCSB cu o oră din cauza terenului îngheţat, iar apoi a decis ca meciul să se dispute joi, de la ora 14,00, când sunt aşteptate condiţii meteo mai favorabile.

Meciul dintre AFC Hermannstadt şi FCSB era programat, miercuri, de la ora 18,30, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Miercuri a fost amânată şi partida dintre CS Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti, programată iniţial pentru joi (20,30), la Craiova, în sferturile Cupei României, tot din cauza vremii nefavorabile. Federaţia Română de Fotbal amânase luni meciul dintre FC Botoşani şi CSM Politehnica Iaşi, din aceeaşi fază a competiţiei. Ambele meciuri se vor juca la date ce vor fi stabilite ulterior.

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, marţi seara, după ce a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), pe teren propriu, în primul sfert de finală al competiţiei.

Partidele din prima etapă a play-off-ului şi play-out-ului Ligii I la fotbal, programate la sfârşitul acestei săptămâni, au fost amânate din cauza vremii nefavorabile, a decis miercuri Liga Profesionistă de Fotbal.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...