Fotbal: Campionatul Belgiei - Mouscron, echipa antrenată de Mircea Rednic, s-a salvat in extremis de la retrogradare

Fotbal: Campionatul Belgiei - Mouscron, echipa antrenată de Mircea Rednic, s-a salvat in extremis de la retrogradare

Excel Mouscron, echipa antrenată de de românul Mircea Rednic, s-a salvat in extremis de la retrogradare, duminică, după ce a învins-o în deplasare pe Kortrijk cu scorul de 2-0, iar Westerlo a fost surclasată acasă de Genk cu 4-0, în ultima etapă a sezonului regulat.

Egipteanul Trezeguet (34) și Vladimir Kovacevic (49, autogol) au marcat pentru victoria reușită de Mouscron, echipă la care fundașul român Cristian Manea a fost rezervă.

Anderlecht a terminat sezonul regulat pe primul loc, după 3-0 cu Waasland-Beveren, golurile fiind reușite de Massimo Bruno (3), din pasa lui Nicolae Stanciu, Lukasz Teodorczyk (36) și Kara Mbodji (41). Stanciu a jucat tot meciul la ''Mauves'', iar Alex Chipciu a fost rezervă, conform principiului rotației pe care îl aplică antrenorul Rene Weiler.

Anderlecht a profitat de pasul greșit făcut de campioana FC Bruges, care a remizat acasă cu Sint-Truiden, 2-2. Dorin Rotariu a început ca titular și a evoluat timp de 71 de minute la gazde.

Standard Liege a terminat și ea la egalitate, 2-2, acasă, cu Oostende, grație dublei reușite de Belfodil. Răzvan Marin a fost titular și a evoluat până în min. 77.

Rezultatele ultimei etape:
Gent — Mechelen 3-0
Anderlecht — Waasland-Beveren 3-0
FC Bruges — St Truiden 2-2
Eupen — Zulte Waregem 1-3
Kortrijk — Excel Mouscron 0-2
Lokeren — Charleroi 0-0
Standard Liege — Oostende 2-2
Westerlo — Racing Genk 0-4

Clasament:
1. Anderlecht 61 puncte
2. FC Bruges 59
3. Zulte Waregem 54
4. Gent 50
5. Oostende 50
6. Charleroi 49
-----------------—
7. Mechelen 48
8. Racing Genk 48
9. Standard Liege 39
10. Kortrijk 31
11. Lokeren 31
12. St Truiden 30
13. Eupen 30
14. Waasland-Beveren 30
15. Excel Mouscron 24
---------------------------—
16. Westerlo 23

Cu punctele înjumătățite, echipele clasate pe locurile 1-6 vor evolua în play-off pentru titlu, iar cele de pe locurile 7-15 vor disputa un play-off pentru Europa League, ocupanta locului 16 retrogradând în eșalonul secund.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale