Fotbal: Căpitanul Sergio Ramos nu a fost inclus în lotul Spaniei pentru EURO 2020

Fotbal: Căpitanul Sergio Ramos nu a fost inclus în lotul Spaniei pentru EURO 2020

Căpitanul reprezentativei de fotbal a Spaniei, Sergio Ramos, nu a fost inclus în lotul de 24 de jucători anunţat luni de selecţionerul Luis Enrique, în vederea participării la EURO 2020, informează EFE.

"A fost o decizie grea, pe care ieri am avut ocazia să i-o comunic. Este clar că ea se datorează faptului că Ramos nu a mai evoluat din luna ianuarie în condiţii bune. Îmi pare rău, pentru că este un jucător care a fost mereu la cel mai înalt nivel, însă vreau să subliniez că este o decizie care a vizat ceea ce este mai bine pentru grup", a explicat selecţionerul "La Roja" într-o conferinţă de presă.

"I-am recomandat lui Sergio Ramos să fie egoist şi să se recupereze sută la sută, pentru a continua să joace pentru clubul său şi, pe viitor, pentru echipa naţională", a adăugat Luis Enrique, conform cotidianului sportiv AS.

Întrebat de ce a ales să convoace doar 24 de jucători, deşi UEFA a permis, în mod excepţional, mărirea loturilor de la 23 la 26 de jucători pentru turneul din această vară, din cauza pandemiei de coronavirus, selecţionerul Spaniei a răspuns: "Considerăm că este potrivit să aducem doar un jucător în plus, care este atacant, pentru că apreciem foarte mult sentimentul că jucătorii cred că pot fi cu toţii convocaţi. La toate celelalte campionate, am constat că circa 18 sau 19 jucători sunt utilizaţi, în general. Astfel vom avea un singur jucători în tribune şi ne vom antrena cu mai puţini jucători".

Lista celor 24 de jucători convocaţi în lotul Spaniei pentru EURO 2020:
Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton);

Fundaşi: Cesar Azpilicueta (Chelsea Londra), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Eric Garcia, Aymeric Laporte (ambii Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia);

Mijlocaşi: Rodri Hernandez (Manchester City), Sergio Busquets, Pedri Gonzalez (ambii FC Barcelona), Thiago Alcantara (FC Liverpool), Koke Resurreccion (Atletico Madrid), Fabian Ruiz (SSC Napoli);

Atacanţi: Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Alvaro Morata (Juventus Torino), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain).

Spania va evolua în Grupa E la EURO 2020, alături de Suedia, Polonia şi Slovacia, meciurile fiind programate la Sevilla şi Sankt Petersburg.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...